/eletstilus/5-dolog-amiert-jo-home-office-ban-dolgozni/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

5 dolog, amiért jó home office-ban dolgozni

Bár idén sok ember életében elsőként kényszer megoldásként jelentkezett az otthoni munkavégzés, de azóta fény derült számos előnyére is.
hirdetés

Az otthoni munkavégzés sokak számára kihívást jelenthet az első időszakban, pedig ha végig vesszük mennyi időt spórolhatunk meg vele, nagyon könnyű megszeretni. Persze emellett fontos odafigyelni pár alapszabályra és kialakítani egy megfelelő dolgozósarkot és napi rutint, de ha ezek megvannak, akkor jöhetnek az alább összegyűjtött előnyei. Ha ezen kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

Nem kell (annyira) korán kelni

Ha otthonról dolgozol, akár egy órával is tovább tudsz aludni, attól függően, hogy reggelente mennyi időd megy el készülődésre és utazásra. Az utazási időt egyből megspóroltad magadnak, emellett ha nincsenek megbeszéléseid nem feltétlen kell a sminkeléssel, elegáns viselettel sem bajlódni. Persze, azért az egészséges napi rutinhoz azt sem javasoljuk, hogy egész nap pizsamában dolgozz, de tény, hogyha senki sem lát, akkor nem kell reggelente hosszú időt tölteni a tükör előtt, ellenben marad időd egy kényelmes reggelire vagy egy rövid jóga rutinra.

Pénzt is spórolhatsz

Bár ezelőtt is sokan gondoskodtak az ebédjükről maguk, azért irodai környezetben nagy a csábítás, hogy inkább a kollégákkal ebédelj a menzán vagy egy finom latte-val, sütivel jutalmazd magad délután. Home office-ban azonban – ha csak nem rendelsz házhoz – nem nagyon van más választásod, mint otthon főzni. Ellenben, ha egy könnyed receptet választasz, akár minden nap teljesen friss étel kerülhet az asztalodra, de ha az előző este készült ebédet melegíted újra, akkor is nyugodtan elfogyaszthatod azt a kedvenc sorozatrészed társaságában is.

hirdetés

Otthonról tudsz ügyeket intézni

Ma már rengeteg mindent el tudsz otthonról is intézni, nem kell hozzá feltétlen hivatalokba, bankokba szaladgálnod, azonban sokszor mégis alkalmazkodni kell a hivatalos nyitvatartási időkhöz. Az viszont kellemetlen, ha a kollégák füle hallatára kell ügyeket bonyolítani vagy rejtőzködni a folyosón, telefonnal a füleden, pláne, ha például egy hitel ügyintézésről van szó.

Kölcsön ügyintézés

Ha hitelre van szükséged, szerencsére már az sem igényel fél napos szabadságot vagy nagy zsonglőrködést az időbeosztásban, nem kell a bankok rövid nyitvatartási idejéhez igazodni vagy hosszan várakozni.

A Provident külön díj ellenében indított Otthoni szolgáltatása keretében például házhoz megy az ügyintéző, mindenki a saját otthona biztonságában tárgyalhat és az egész folyamat intézhető otthonról a hitelbírálathoz kapcsolódó ügyintézéstől kezdve, a szerződés megkötésén át, egészen a kölcsön összegének átadásáig és a törlesztőrészletek fizetéséig.

A Provident kölcsönei jelenleg 40.000 Ft és 600.000 Ft között érhetőek el, heti vagy havi törlesztéssel, a THM: 5,7%, amely 2021. január 1. napjától sem változik, az a teljes futamidő alatt változatlan. A kölcsönt a Provident alapesetben banki átutalás útján bocsátja rendelkezésre, a kölcsönigény rögzítésére és pozitív hitelbírálatot követően a szerződéskötésre a Provident hitelpontjaiban kerül sor.

Jövet-menet házimunka

Fontos, hogy otthoni körülmények közt is elvégezd a rád bízott feladatokat, de jövet-menet apróbb házimunkákat is be tudsz iktatni, mint például mosást, teregetést, vagy egy adag mosogatni való rendezését. Ezek pár perces feladatok, amiket a pihenő idő alatt el tudsz végezni – irodai környezetben is eltelik ennyi idő a kollégákkal való csevegéssel -, mégis a nap végére nagy könnyebbség lesz, ha ennyivel kevesebb teendő vár rád.

Több időd marad másra

Ha ügyesen felállítottad a napi rutinodat, nem megy el az idő más feladatokkal és végeztél a munkával, akkor ugyanúgy megspórolod a nap végeztével is az utazást, mint ahogy az „odaúttal”. Ez azt jelenti, hogy délután is nyertél kb. plusz egy órát, amit tölthetsz edzéssel, pihenéssel vagy éppen azzal, hogy hazaindulás helyett akkor hagyod el a lakást és találkozol a barátaiddal.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk