/eletstilus/31-tipp-hogy-ne-kinlodassal-induljon-az-iskolakezdes/?pg=2
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

3+1 tipp, hogy ne kínlódással induljon az iskolakezdés

hirdetés

2. Csak a legfinomabb falatok kerüljenek az uzsidobozba

Egy rövid hétre zökkenj ki az aggódó és full egészségtudatos mami szerepéből és

csomagolj egy rakás fincsit tízóraira és uzsonnára.

Hidd el nem lesz komoly következménye, ha egy gyerkőc egy hétig kakaós csigát, házi pizzát, ropit és hasonlókat eszik. Lényeg, hogy legyen jó kedve és élvezze a suliban töltött időt, a humuszos barna kenyér bevezetése néhány napig még ráér. Most első a közérzete!

Nem azt mondom, hogy chips legyen csokival, de biztos tudok találni egy olyan középutat pl. lekváros palacsinta vagy sonkás-sajtos császárzsemle, amiben ki tudtok egyezni.

3. A jó jegyek jó dolgokkal járnak

Tudom nincs a szülők között általános egyetértés arról, hogy a jó jegyeket kell-e, jó-e vagy egyáltalán mivel lenne érdemes jutalmazni. Én most arra biztatnálak, hogy

ajánlj fel a kis mókusnak egy "üzletet".

Történetesen, hogy ha ő és a 2 legjobb barátja megkapják fejenként a három első ötösüket, mindegy melyik tárgyból, akkor elviszed őket valahová. Olyan helyet válassz, ahová nagyon szeretnének eljutni, vagy amiről tudod, hogy imádnák ezáltal jól motiválhatók vele pl. 4DX mozi, jégkorizás, lovaglás stb.

Hála ennek a megállapodásnak a gyerekek egymást fogják biztatni a jobb jegyek mielőbbi megszerzésére, és mindent megtesznek majd azért, hogy segítsenek a társaiknak is jól teljesíteni. Arról nem is beszélve, hogy erősíti a nyáron talán meglazult barátságokat, amik nagyon fontosak.

Persze szuper lenne, ha olyan tárgyakból sorjáznák az ötösöket, mint a matek, történelem, idegen nyelv, de most nem az a lényeg, hogy rajzból vagy tesiből szerezték meg, csak azt hogy igyekezzenek, tegyenek jó benyomást a tanáraikra és legyen egy elérhető cél a szemük előtt.

+1 Állj hozzá te is pozitívan

A gyerekek megérzik és észreveszik, ha te is a hátad közepére kívánod az egész suliba készülődés, értük menési macerát, és ha nem ott jár a fejed. Szánj időt arra, hogy amikor felveszed az iskolánál megkérdezed, hogy milyen volt a napja, és tényleg hallgasd meg a választ! Biztasd ha kell, nevess a viccein (bármilyen szakállasak is már neked), vigasztald meg, ha szükséges és légy ott neki! Lásd el tanácsokkal, de próbáld meg elkerülni a kioktatás látszatát is! Hívd fel a figyelmét azokra az apró jó dolgokra, amiket talán ő észre sem vett a napjából vagy

ha hirtelen te se találsz egy kellemes emléket aznapról, akkor csináljatok egyet közösen hazaérkezés után!

Most, hogy megbeszéltük, hogy hogyan fogjuk reggel boldogan elindítani az iskolába a kis mókust, hogyan fogunk neki kedveskedni néhány igazi csemegével, hogy tanítjuk meg neki, hogy akarjon ötöst kapni és milyen vidáman fogjuk várni az iskola kapuban délután már csak egy mély sóhaj következik kedves szülők!

Nagy belégzés, benntart most pedig lassan kifúj, mert igen hamarosan tényleg jön a suli a maga összes előnyével és hétköznapi kellemetlenségeivel. Kitartást és csak ügyesen!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk