/eletstilus/31-tipp-hogy-ne-kinlodassal-induljon-az-iskolakezdes/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

3+1 tipp, hogy ne kínlódással induljon az iskolakezdés

Olyan trükköket fogunk bevetni, aminek köszönhetően a kis mókusok egy fokkal jobban viselik a becsengetést és így nem arról szólnak majd a hétköznapok, hogy győzködni, rimánkodni és veszekedni kell minden ébredés után.
hirdetés
Nem ismered még a Mókusunkat?

Házi praktikák, receptek, DIY, napi mókusmóka, hasznos tippek, női lélek, gondolatébresztő témák... mindezekkel jön napról napra, úgyhogy érdemes követned!

A szeptember egyet jelent a gyerkőcök visszakerülésével az iskolába, ami valljuk be végeláthatatlan ellenállás és az iskolaundorítisz elszabadulását jelenti reggelente. Azok a szülők, akinek a gyerekei szeretnek iskolába járni el sem tudják képzelni, hogy micsoda ötöst húztak ők a sors lottón. Mert azok a kicsik, akik a sírástól a hisztiig mindent képesek bevetni, hátha aznap megúszhatják a sulit bizony embert próbálók tudnak lenni az első korty kávé előtt, hiába imádjuk őket teljes szívünkből.

Bár sokszor eszünkben sem jut, hogy milyen fontos és jövőre kiható hatása van annak, hogy hogyan sikerül és mi az alap érzése a csemetének az iskolával a kezdeti időszakban.

A szeptember egy remek lehetőség arra, hogy pozitív hangulatban és lelkesen vagy legalább kevésbé szenvedősen induljon a tanév

és ahol csak lehet minél többet meg kell tenni, annak érdekében, hogy kellemesebbé tegyük a vissza (vagy be) szokást az iskolapadba.

hirdetés

Most hoztunk néhány trükkök, amik segítenek megkönnyíteni ezt a nehéz időszakot, amíg visszaszoknak a gyerekek a rendes kerékvágásba.

1. Ébredést könnyítő zsákbamacska

Az első számú veszekedést kirobbantó probléma, a

"kelj már fel kérlek, hányszor szóljak még"

típusú harc a csábító ágy elhagyásáért. Kell egy kis motiváció, amivel rá tudod venni a kis mókust, hogy különösebb balhé nélkül, első szóra kiugorjon az ágyból.

Az iskolakezdés első egy maximum két hetében minden reggel készíts a reggeliző asztalra egy kis meglepetést. Amikor a gyerkőc kinyitja a szemét mindjárt arra gondol, hogy "ajándék, huuu de jó" és már rohan is öltözködni és mosakodni, csak, hogy minél előbb megtudja, hogy mi lesz az aznapi ajándék. Nem kellenek nagy dolog, csak néhány a sulihoz úgyis kellő apróság, amit majd mosolyogva használ az órákon pl. jégvarázsos vonalzó, kis kedvencek titkos élete füzet, minionos ceruzavég dísz, barbies tolltartó, flitteres matricák amivel díszítheti a könyveit stb.

Az a legjobb, ha először azokat adod oda, miket már az első napokban kell majd használnia, mint például a füzet, mert a radírt bármikor lecserélheti a későbbiek során is.

Tipp:

Amikor bevásárolsz a sulihoz kötelező és kiegészítő holmikból, ne mutass meg minden új, klassz holmit a gyereknek, hogy legyen mit a zsákbamacskába rakni. Jobban is fogja értékelni, mintha augusztus végén végigrángatod magaddal az összes papírbolton és hirtelen kap egy csomó új sulis felszerelést.

Anélkül, hogy a csemete rájönne, hogy tulajdonképpen mire ment ki a játék igazából, már meg is szokta a reggeli korán keléseket és nagy örömmel pakolja ki a felszerelését a leginkább rettegett tanórákon is.

Lapozz a továbbiakért:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk