/eletstilus/3-dolog-melyet-tanulj-meg-gyermekedtol/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS

3 dolog, amelyet jobb, ha megtanulsz a gyerekedtől!

Sok dolgot bátran eltanulhatnánk felnőttként a gyerekektől. Amilyen picik, olyan hatalmas tudás van a birtokukban, csak nem sejtjük.
Répási Adrienn írása a ReAd blogon, Címkép: Olya Adamovich képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2020. november 23.

hirdetés
A ReAd blog nem más, mint egy csipetnyi nő anyasággal, könyvekkel, interjúkkal programajánlókkal.

A gyerekeknek elragadó az életszemléletük, ahogy rácsodálkoznak az apróbb dolgokra. Amilyen önfeledten tudnak kacagni és boldognak lenni.

Merészség

Talán az egyik legjobb dolog, amit megtanulhatnánk tőlük, az az, ahogy mernek. Bátran, boldogan, nem azt nézve, mit szólnak mások ahhoz, ők épp mivel foglalatoskodnak. Nem latolgatva, visszakozva. Mernek önfeledten nevetni, felmászni a radiátorra is, ha az kell. Mernek új kalandokba vágni. Kipróbálni olyan dolgokat, amik nem nekik valók a felnőttek szerint. A merészségük irigylésre méltó.

sofija24 képe a Pixabay -en.

Te mennyit gondolkodtál már azon is, hogy fel merd-e hívni a főnöködet fizetésemelést kérni vagy azt a helyes csajt/pasit elhívni egy randira? Ugye? Ők egész egyszerűen kimondják, elmondják, megteszik és MERIK! Eltanulhatnánk a merészséget egy ici-picit tőlük!

hirdetés

Önfeledtség

Komoly felnőtt létünkre néha kicsit gyerekek is lehetnénk. Véresen komoly és nehéz az élet. Döntések sorozata, felelősség és miegymás.

Egy életünk van csak, azt igyekszünk maximálisan jól kihasználni. Ez érthető is. Csak mindeközben egyet felejtünk el sokszor, élvezni azt. Hajtunk, rohanunk, tanulunk, dolgozunk...

Önfeledten éljük meg a pillanatokat! Mosolyogjunk, kacagjunk egy jóízűt! Önfeledten táncoljunk, énekeljünk egy jót. Milyen jó érzés egy jóízűt, nagyot kacagni, szaladgálni. Csak úgy. Egy klassz mesét megnézni. Egy kiadósat sírni, amitől megkönnyebbülünk. Belefeledkezni apróságokba, megcsodálni a világ szépségeit. Az élet rögtön szebb lesz és könnyebben megy tőle, ha néha gyerek szemmel vizsgáljuk azt.

Légy néha gyermek, vagy legalább pár pillanatra engedd ki magadból...

Lapozz a harmadik dologért:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk