/eletstilus/20-jel-hogy-a-pasidnak-meg-mindig-nem-nott-be-a-feje-lagya-ok/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

20 jel, hogy a pasidnak még mindig nem nőtt be a feje lágya

Harmincas férfi a párod, és ezeket tapasztalod? A helyzet súlyosabb, mint hinnéd.

Link másolása

hirdetés

Több csalhatatlan jel is utalhat arra, hogy akármennyi idős is a párod, benne ragadt a kamaszkorban.

1. Sokat ígérget, nagyvonalúnak tűnik, de kevés ígéretet vált be

A terveit sem valósítja meg, pedig szívesen tervezget, hiszen az súlytalan, beszélni bármiről lehet. Szerinte.

2. Ha őszinte vagy magadhoz, kiszúrod, hogy leginkább a barátaival érzi jól magát

A legtöbb randit úgy szervezi, hogy a haverok is ott legyenek. Ritkán maradtok kettesben. Ha együtt éltek, szívesen csődíti oda a közös otthonba a barátait, persze a takarítás meg a rágcsálni való legyen a te gondod.

hirdetés
pp7
A Pán Péter szindróma

Jellemzően olyan 25-40 éves férfiakra jellemző, akik kerülik a nagyobb felelősséggel járó élethelyzeteket. Halogatják a családalapítást, a szülőktől vagy a haverokkal közösen bérelt lakásból való elköltözést.

Van, aki közülük az egyetemi, főiskolai tanulmányait húzza a végtelenségig. Van, aki mindig nála jóval fiatalabb partnert választ, aki feltehetőleg még nem akar gyereket, még tanul, még nem szeretne megállapodni. Vagy éppen akár 10-15 évvel idősebbet, akit egy idő után megpróbál a Pán Péter szindrómás egyfajta anyaszerepbe kényszeríteni.

Sokuk számára a munkavállalás, az előrejutás is nehéz, mivel ehhez is hiányzik a felelősség, a konfliktusok felvállalása, a problémák megoldására való törekvés.

Gyakori a szenvedélyes, már már csökönyös ragaszkodás bizonyos tevékenységekhez (horgászat, számítógépes játékok) és a szenvedélybetegség is előfordul a Pán Péter szindrómások között.

3. Nem volt még igazán komoly kapcsolata

Mindenkivel rövid ideig járt, nem voltak több éves kapcsolatai. Nem élt együtt senkivel, vagy az együttélés is csak rövid ideig tartott. Ha hosszú ideig képes fenntartani valaki egy távkapcsolatot, az annak a jele lehet, hogy számára ez kényelmes helyzet, nem akar szorosabb viszonyt.pp10

4. Döntened kellene helyette,

számos helyzetben, mert ő képtelen rá. Olyan kérdésekben is neked kellene felelősséget vállalnod helyette, amelyek az ő sorsát, jövőjét határozzák meg. Amikor pedig nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy szerette volna, máris van kit hibáztatni.

5. Szemedre veti, hogy nem törődsz vele eleget,

nem gondoskodsz róla. Természetesnek veszi, hogy főznöd, mosnod kellene rá, vasalni a ruháit, elpakolni helyette. Gyakran kifejezetten rendetlen típus.pp3

6. Rögtön ugrik, ha füttyent az anyukája/apukája

De a te családod igényei háttérbe szorulnak. Nem azokról a szituációkról van szó, amikor például segíteni kell valamiben, vagy családi ünnepet tartanak, mert olyankor természetes, hogy az az első.

Akkor van gond, ha az állás, a költözés, az összeköltözés, a ti programotok, szabadidőtök, együttlétetek, vagy a gyermekvállalás/nem vállalás annak a függvénye, hogy a szülei mit akarnak. Ha nem tudtok úgy megszervezni egy nyaralást, hogy ne szólnának bele, vagy ne az ő pihenésükhöz legyen igazítva. Ha az ő szülei szabják meg (időnként erőteljes érzelmi zsarolással), mennyit és hol dolgozzon, elfogadjon-e külföldi munkát, eljegyezzen-e téged stb.

Itt egyébként érdemes a szülők felelősségét is firtatni a Pán Péter szindróma kialakulásával kapcsolatban. A gyermeküket túlzott aggodalommal féltő, birtokló, zsarnok vagy úgynevezett mérgező szülők gyermekei könnyen válnak örök kamasszá, mivel nem kapják meg a kellő szabadságot, nem dönthetnek, és a szüleik nem hagyják őket sem érvényesülni, sem felnőni.pp4

7. Imád kifogásokat gyártani,

mit miért nem tesz vagy nem tett meg.

8. Mindig más a hibás

Szereti másra hárítani a felelősséget, mivel képtelen szembenézni a problémákkal és sajnos sokszor lusta ahhoz, hogy megoldja őket. Vagy legalább megpróbálja megoldani.

Miért gond ez a tünetegyüttes?

Mert a felnőni képtelen férfiak örök anyaszerepbe kényszerítik a partnerüket. Lassan áttolják a másikra a kapcsolat, és később a gyermekvállalás összes felelősségét. Magyarul: a saját zsákjukat is a másiknak kell cipelnie.

Azok a nők, akik Wendy-szerepbe kényszerülnek, súlyos árat fizetnek ezért. Ennek legenyhébb változata az önértékelési zavar, az önbizalomhiány, a legdurvább pedig a betegség.

pp2

9. Eljegyez, de halogatja a házasságkötést

A hosszú, sok éves jegyesség esetében nem azt jelenti, hogy képes türelemmel várni rád, hanem azt, hogy igazából nem veszi komolyan a kapcsolatot.

10. A bulizás, szórakozás központi kérdés az életében

11. Rengeteget dicséri magát,

anélkül, hogy valós teljesítmény állna mögötte, vagy bármilyen eredményt fel tudna mutatni.

12. Aki kritikával meri illetni, a rossz, gonosz

13. Ha te kerülsz nehéz helyzetbe, nem biztos, hogy számíthatsz rá,

de amikor ő kerül csávába, neked kutya kötelességed kihúzni belőle.pp1

14. Kegyetlenül őszinte,

de te nem lehetsz az vele, mert megsértődik, és a szemedre veti, hogy TE milyen kíméletlen és durva vagy.

15. Nem küzd érted, de elengedni is képtelen

Ezért a szakítás nem megy könnyen. Az egyik legjobb módszer ilyenkor az, ha elvágólag vetsz véget a kapcsolatnak, és jó ideig nem keresed a társaságát a szakítás után. Annak sincsen értelme, hogy hagyd visszaszivárogni az életedbe, mert ha nagy lendülettel veti is bele magát a közös újrakezdésbe, egy idő után ugyanazok a gondok törnek felszínre.pp8

16. Nem érti, miért lesznek olyan dühösek az emberek a környezetében

Mert gyakran nem érzi a tettei, szavai súlyát.

17. A szüleivel él, pedig lenne pénze albérletre

Soha nem gondoskodott magáról, nem vezetett egyedül háztartást, nem kényszerült arra, hogy magára mosson, maga után takarítson, önállóan ossza be a fizetését, és megtanuljon takarékoskodni stb.

18. Szélsőségesek az érzelmei

Az is intő jel, ha egy harmincas férfi nem tud kiegyensúlyozott légkört teremteni maga körül. Ha végletekben él. Ha egyszer odaadó, figyelmes, gondoskodó, majd átvált nemtörődöm üzemmódba.pp5

19. Sok az alkalmi szex

És ezt a férfiasság fokmérőjének tartja. Azt is, ha a párját megcsalja. Emiatt vagy érez lelkiismeretfurdalást, vagy nem.

20. Az is előfordul, hogy a Pán Péter szindrómás ember csak a munkájának él,

az élete többi területét pedig elhanyagolja.pp6

A fenti jelekre azért érdemes figyelni, mert a gyermeteg férfiakkal való kapcsolat hosszú távon rengeteg keserűséggel jár. Ha úgy gondolod, hogy szakítasz vele - bármilyen drasztikus is hangzik - ilyenkor sok későbbi csalódástól óvhat meg. Ha viszont esélyt akarsz adni a kapcsolatnak, akkor érdemes pszichológushoz fordulni, mindkettőtöknek párterápiára, pszichodrámára járni.

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg az ismerőseiddel!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk