hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

12 tuti tanács az esküvőszervezőktől házasság előtt állóknak

Az eljegyzés utáni esküvőmizéria nagy megpróbáltatások elé állítja az ifjú szerelmeseket. Itt egy kis segítség.
Business Insider - szmo.hu
2017. április 15.

hirdetés

Profi szervezők tanácsait szedte össze a Business Insider: ezek a leginkább odafigyelést és tervezést igénylő előkészületek.

1. Gondolkodj a vendéglistán a helyszín kiválasztása előtt!

A Chandelier Events esküvőszervező cég azt tanácsolja, hogy "mindenképp először a meghívottak számát határozzuk meg, és utána kezdjünk el válogatni a helyszínek közül." Ezáltal legalább nagyjából tisztában lesztek azzal, hogy mennyi embert kell elszállásolni. Amy Katz, az Amy Katz Events-től hozzáteszi, hogy ne becsüljük alá azok számát, akik nem tudnak eljönni. Lényeges, hogy a költségvetésünkhöz alkalmazkodva hívjunk rokonokat és barátokat, nehogy a menyasszonytánc után keveseljük a hozományt.

2. Mit engedhetünk meg magunkak?

Ne a pénz irányítsa a szervezést, ugyanis már az elején kudarcba fulladhat. Viszont ne is hagyjuk a végére: "legyünk realisták, gondolkodjunk el azon, hogy mennyit külthetünk, ne lógjon ki a lábunk a takaró alól." - teszi hozzá Amy Katz.

hirdetés

3. Ne a pénz tartson vissza az álomesküvőtől!

Sokan vannak, akik azért adják lejjebb álmaik menyegzője előtt, mert nincs elég keret rá. Azonban kevesen tudják, hogy kevés pénzből is lehet életre szóló élményt szerezni mindenkinek: légy kreatív, és állíts fel fontossági sorrendet! Például, az Andrea Freeman Events szerint egy farmon pénztárcabarát áron lehet elszállásolni és megvendégelni a násznépet: sokan elférnek, és általában a vacsora is olcsóbb.

4. Ne papírra tervezz!

Romantikusnak hathat egy naplót vezetni az előkészületekről, azonban ne feledjük, hogy összeszedettebben tudunk dolgozni párunkkal és másokkal az interneten. Nagyszámú vendégsereg esetén nem különlegesség egy weboldal létrehozása, ahol a vendégek nemcsak tudathatják velünk, hogy számíthatunk rájuk, hanem az esetleges ételallergiákat, különleges kívánalmakat, szállásigényt és egyéb kényelemmel kapcsolatos kívánságot is jelezhetnek.

5. Utánanéztél mindennek?

Ne érezz késztetést, hogy barátokat alkalmazz, vagy kérj tőlük szívességet. A legjobb megoldás még mindig, ha interneten hasonlítod össze az ajánlatokat. Amennyiben bizonytalannak érzed magad a technológia használatát illetően, inkább fogadj egy esküvőszervezőt, akinek széles paletta áll rendelkezésére minden kérdéskört illetően.

6. Legyen személyes!

Ha imádjátok a gyorskaját, miért ne legyen a menü is hasonló? Borászkodtok mind a ketten? Legyen külön borbár, ahol a kedvenc boraitokat ismerheti meg a közönség. Esetleg imádjátok a háziállataitokat? Hozza el mindenki!

Freeman és Katz is egyetért abban, hogy minél személyesebb egy esküvő, annál emlékezetesebb marad a násznép számára is.

7. Túl magasak az elvárásaid?

Először is tudatosítanod kell magadban, hogy az esküvőd nem lesz 100%-ig olyan, amilyennek elképzelted. Ne törődj vele! Vegyél egy mély levegőt, és élvezd életed legszebb napját.

8. Ne hanyagold el a vendégeidet!

A törődés ott kezdődik, hogy időben külditek ki a meghívókat. Elegendő időt kell adni nekik, azonban nem szabad hagyni, hogy elfelejtsék a dátumot. A visszajelzést próbáljátok meg diszkréten intézni, mondjuk egy weboldal segítségével. A frigy napján pedig ne várassátok a vendégeket, legyen pörgős a ceremónia és a lakodalom között eltelt idő.

9. Csak vesztegeted az időt és a pénzt az apróságokkal.

Bizonyára rengeteg ötlet jut majd eszetekbe az ajánlatok böngészése közben, azonban teljesen felesleges azon apróságokkal törődni, amelyek nem a ti személyiségeteket tükrözik.

A székeket borító lepel színe meghatározhatja az esküvő színét és passzolhat a ruhátokhoz, az eltúlzott étkeztetés azonban súlyos forintokkal - és kidobott javakkal károsítja meg pénztárcánkat.

10. Beszéljétek meg egymással.

Nem fogtok mindenben egyetérteni, de a kommunikáció kulcsfontosságú. A tervezés már önmagában a házasodás folyamata. Tudatosítsátok magatokban, hogy a stressz ennek a folyamatnak a része: a végén úgysem az esküvőről lesz majd szó, hanem a házasságotokról.

11. Nincs B-terv?

Kültéri esküvőt még olyan helyen is elronthat a hirtelen eső, ahol egész évben napos az időjárás. Minden esetben érdeklődj fedett ceremóniahelyszínről, a vendégek nem szívesen ülnének végig egy viharos menyegzőt.

12. Élvezzétek a partit!

A listák utolsó pillanatban való böngészése helyett lazítsatok és a nagy napon táncoljatok hajnalig. Engedjétek át magatokat közös életetek első legboldogabb pillanatának!giphy (4)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk