/eletstilus/11-dolog-amivel-megmentheted-a-kapcsolatodat/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

11 dolog, amivel megmentheted a kapcsolatodat

Ha úgy érzed, veszélyben az egykor csodálatos kapcsolat, hűlőben az érzelmek, akkor sem kell feltétlenül dobnod a másikat.

Link másolása

hirdetés

Nem úgy tervezzük az életünket 16-18 évesen, hogy majd tartósan egyedül legyünk, vagy egyik kapcsolatból a másikba lépjünk, miközben nem érezzük jól magunkat. Túlnyomó többségünk nem arról álmodozik, hogy egyszer majd egyedül küzdünk végig éveket, gyerekkel vagy gyerek nélkül. Hanem úgy gondoljuk, hogy a megfelelő társsal vállvetve oldjuk meg a felmerülő problémákat és olyan ember mellé bújunk este az ágyba, akit szeretünk, és aki viszontszeret.szakit1

Ennek ellenére ma Magyarországon a házasságok csaknem fele válással végződik, és a gyerekek negyven százaléka nem házasságba születik. Nagyon sokan élnek egyedül, és gyakran megtörténik, hogy a párok néhány hónap vagy 1-2 év után véget vetnek a kapcsolatuknak.

Pedig nem muszáj szakítani, sokkal több kapcsolat menthető meg, mint gondolod.

Csak persze figyelnetek kell egy csomó dologra, no és persze egymásra. Adunk néhány tippet, mivel tornázhatod vissza akár a szakadék széléről is a kapcsolatodat!

1. Valóban beszélgess a kedveseddel

hirdetés

Ehhez persze az kell, hogy te is megtanulj néha hallgatni. Csak hallgass, figyelj rá, kérdezz tőle, és hallgasd végig a válaszát. Nézz a szemébe, fordulj felé, amíg beszélgettek, ne a telefont nyomkodd, ne a pokémonokat vadászd az együtt töltött idő alatt. hanem éreztesd vele, hogy fontos.

A beszélgetések pedig ne zsörtölődések legyenek, ne a negatív dolgok, régi sérelmek felemlegetése, ne is utasítgatás, és végképp ne folyamatos panaszkodás.par3

Beszélgetsz, vagy veszekszel a pároddal?

Felmérések szerint napi 40 percet is képesek egymással civakodni a párok; átlagosan évi 135 alkalommal veszekszenek.

A Ragaszkodj hozzá! szerzői szerint ha ezt az időt építő jellegű beszélgetéssel töltitek, azzal sokat tesztek a saját egészségetekért. A hosszú távra berendezkedett párkapcsolat ugyanis lelkileg és élettani szempontból is pozitív hatással van rátok.

"A jól működő tartós együttélés során önkéntelenül is átvesszük a másik fél jó szokásait, például nyitottabbak vagyunk az egészséges életmódra, vagy a sportolásra. Ha pedig nehézségekbe botlunk, mellettünk áll szövetségesünk, aki félszavakból is megértve támogat és ösztönöz minket. Nem utolsó sorban egy kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatban a szeretet és elfogadás révén énképünk, önértékelésünk is javul."

veszekszenek

2. Hagyd szóhoz jutni a másikat

Egy fiú nemrég arról panaszkodott, hogy a párja ahogy reggel felébred, elkezd beszélni, és megállás nélkül folytatja egész nap. Egy idő után nagyon fárasztó folyamatosan figyelni és folyamatosan hallani. Egy jó tanács férfiaknak és nőknek egyaránt: ha imádsz állandóan csevegni, akkor csak minden harmadik gondolatodat oszd meg a másikkal. És csak a legfontosabb közlendőket.beszel

3. Hagyd élni a másikat, hagyd, hogy levegőhöz jusson melletted

Egy párnak nem kell élete minden egyes percén osztoznia, nem attól lesz jobb a kapcsolat. Sőt, az erősítheti két ember kapcsolatát, ha megtanulnak várni egymásra, távol tölteni egymástól némi időt, külön programokat szervezni. Egy 4 éve harmonikusan együtt élő pár például titka az, hogy minden évben külön töltenek néhány hetet. Külön mennek el a szüleikhez, barátaikhoz, külön utaznak. Amikor újra találkoznak, őszintén örülnek egymásnak, és az érzelmeik újra fellángolnak.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk