/eletstilus/10-unalomig-ismert-tevhit-etelekrol-aminek-koze-sincs-a-valosaghoz-kedd/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

10 unalomig ismert tévhit ételekről, amiknek köze sincs a valósághoz

Mérgező-e a zöld krumpli, használható-e a lebegő tojás, lógatva friss marad-e a banán?
hirdetés

Mindenki sokféle trükköt használ a főzéshez: vannak olyan dolgok, amiket a nagyszüleidtől ismersz, és olyanok is, amelyeket hírességektől tanultál el. De sajnos nem mindenki Gordon Ramsey, és megannyi rossz tanács is létezik, ami mégis nagy népszerűségnek örvend.

Itt az ideje, hogy egyszer és mindenkorra megkapd a válaszokat a legfontosabb kérdésekre a konyhában, mert az Insider összeszedte a 10 legnépszerűbb hiedelmet a főzéssel kapcsolatban.

1. Záptojások

Sokféle verziója van annak a hiedelemnek, miszerint ha a tojásokat vízbe teszed, akkor a friss tojások az edény aljára süllyednek. A hiedelem mögötti tudomány az, hogy ahogy egyre öregszik a tojás egyre inkább megnő benne a levegő, ezért a kevésbé frissek a víz tetején lebegnek.

Egy záptojásról valójában viszont már nézésre meglehet mondani, ha rossz. Marianne H. Gravely a Refinery 29 kérésére elmesélte, hogy az a tojás, amely fennmarad a víz felszínén, de nem néz ki romlottnak nem fog senkinek ártani. Sőt, azok a tojások, amelyekben több a levegő sokkal alkalmasabbak a főzéshez, mert könnyebb őket megpucolni.

hirdetés

Az igazság: Ha friss buggyantott tojásra vágysz nyugodtan használd a lebegő tesztet, de ne dobj ki csak azért egy tojást, mert nem süllyedt le az edény aljára.tojas

2. Sósvíz

A sótól gyorsabban felforr a víz… vagy mégsem? Mindenki azzal kezdi a tésztafőzést, hogy a vízbe egy csipet sót tesz, de a só nem hogy nem segíti a forrást, épp ellenkezőleg. A sósvíz lassabban fog felforrni.

Az igazság: A sósvíz nagyon jó a tésztafőzéshez, mert finomabb lesz tőle az étel, de nem segíti elő a forrást. Szóval elég, ha csak a lobogó vízbe szórod bele.teszta

3. Spagetti

Egyesek szerint a spagetti tésztáról a plafonhoz dobva lehet megállapítani, hogy megfőtt-e. Valami miatt, ha a tészta eléggé átfőtt akkor fennmarad a plafonon vagy falon, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jól megfőtt a tészta. Hiszen a külseje lehet már ragadós akkor is mikor még nem főtt átt teljesen. Ezzel szemben, ha túlfőzöd a tésztát, akkor az tuti fennragad a falon.

Az igazság: Spagettit falra dobálni nagyon jó szórakozás – főleg egy bizonyos kor alatt –, de sajnos nem fogod a plafonról lógó tésztából megtudni, hogy elkészült-e az étel. A legjobb módja az, hogyha beleharapsz egy darab tésztába, így biztosan tudni fogod, hogy elérted-e a kívánt állagot.

4. Banánok

A banánok frissességének megóvására többféle trükk is létezik. Egyik ezek közül az, hogy ha lógatva tartod őket lassabban barnulnak. De több banán-összehasonlító tesztből is kiderült, hogy sajnos a lógva tárolás nem segít a frissességen.

Az igazság: A banánok fellógatása szuper ötlet, leginkább, ha tetszik neked ez a tárolási mód, de ne várj tőle csodát.banan
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk