hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

10 ország, ahol a kormány mindent megtesz, hogy többet szexeljenek a párok

Nagyon komoly problémákhoz vezethet, ha egy országban az ott élők nem vállalnak elegendő gyermeket.
Independent - szmo.hu
2017. március 06.

hirdetés

Egy nemzet jövőbeni életképessége szempontjából döntő mutatószám a termékenység. A demográfusok szerint egy családban két gyermek lenne elegendő ahhoz, hogy ne csökkenjen a népesség, jelenleg azonban a világ 224 országának csak a fele éri el ezt az arányt.

A maradék 112 országban állandóan azon vannak, hogy népszerűsítsék a gyerekvállalást, ezt pedig néha zavarba ejtően nyílt, máskor egyenesen bizarr módszerekkel teszik.

1. Dánia

Hogyha nem szeretnél magadnak gyermeket, legalább Dánia miatt szülj egyet - mondják a dánoknak. A kis skandináv ország alacsony termékenységi mutatóval rendelkezik (1,73 gyermek per nő). A Spies Rejser, egy dán utazási iroda többféleképpen próbálja rávenni a hölgyeket a szülésre. Először is, háromévnyi gyermekellátást biztosít azok számára, akik a nyaralásukat az irodán keresztül foglalják.

Ezen felül egy szexi kampányvideóval is kedveskednek, amellyel a fiatal felnőtteket ösztönzik, hogy nagyszülőt csináljanak a szüleikből.

hirdetés

A Spies Rejser kampányvideója:

2. Oroszország

Vlagyimir Putyin egyszer elhívta a Boyz II Ment Moszkvába, hogy Valentin-nap előtt rávegye az orosz férfiakat a szexre. Lehet ezért hibáztatni? Nem igazán, ugyanis az ország szörnyű demográfiai helyzetben van jelenleg: a férfiak korán halnak, az AIDS pusztítja a lakosságot, a nők pedig nem szülnek elég gyereket.

2007-ben Oroszország szeptember 12-ét hivatalosan is a Fogantatás Napjának nyilvánította.

Ez egy munkaszüneti nap, ahol a gyermeknemzésre koncentrálhatnak az állampolgárok. Pontosan 9 hónappal (június 12.) később született gyermekek után hűtőnyeremény jár!szex1

3. Japán

A kis szigetországban már 1975 óta egyre kevesebb gyermek születik. 2010-ben a Tsukubai Egyetem hallgatói bemutattak egy robotbabát, ami egy kis ízelítőt nyújt a családi életből.

A hallgatók elmélete szerint ha a potenciális szülők megtapasztalják a családi élet lehetőségét, érzelmileg felkészültebbek lesznek az igazi gyermek érkezésekor.

4. Románia

Az 1960-as években nagyot estek a mutatók a szomszédos országban. A népességnövekedés megállt, a kormány pedig 20%-os jövedelemadót vezetett be a gyermektelen családoknak. Ezen felül a válást majdnem ellehetetlenítették. Az elv az volt, hogy fizess, ha nem járulsz hozzá a kommunista állam jövőjéhez a leendő munkások nemzésével.

A '80-as évek sem voltak különbek: a nőket erőszakos nőgyógyászati vizsgálatoknak vetették alá, melyeket "demográfiai egységek" végeztek. A '89-es rendszerváltás alkalmával ezeket az embertelen doktrínákat eltörölték, de egy nőre csak 1,31 gyerek jut átlagban.

5. Szingapúr

Szingapúrnak van a világ legalacsonyabb, 0,81-es születési rátája. 2012-ben Nemzeti Estet tartottak a Menthos támogatásával, amiben a "patriotizmus kilövellését" ösztönözték.

Az ország limitálja az egyszobás lakások számát is, hogy együttélésre és szexre ösztönözze a szingapúriakat. Az állam körülbelül 1,6 milliárd dollárt költ évente a családalapítás elősegítésére.

6. Dél-Korea

Minden hónap harmadik csütörtökén bezárnak a dél-koreai irodák - ez a Családi Nap. Az 1,25-ös termékenységi rátával rendelkező ország mindent megtesz azért, hogy népszerűsítse a nagycsaládot. Még pénzt is felajánl azok számára, akik több gyermekkel rendelkeznek.szex2

7. India

A 2,48-as rátával India nincs a sor legvégén, sőt. Azonban az itt élő párszik létszáma az 1941-es 114 ezerről 2001-re már csak 61 ezren lettek.

Ezért 2014-ben provokatív reklámokkal ösztönözték az embereket: "Légy felelősségteljes - ne használj óvszert ma este." vagy "Szerinted is eljött az ideje, hogy szakíts édesanyáddal?" Úgy tűnik a hirdetések beváltak - mára már 69 ezer párszi él az országban.

8. Olaszország

Olaszországban mindössze 1,43 gyermek jut egy nőre. Az olasz kormány nemrég vitatott kampányba kezdett: "A szépség nem ismer kort, a termékenység igen" - szól az egyik szlogen. "Gyerünk! Ne várj a gólyára!" - hirdeti a másik.

A párok nem reagáltak valami lelkesen a kormányplakátokra, a tudományos élet pedig kudarcnak ítélte a kampányt.szex3

9. Hongkong

Az ázsiai városállamban 1,18 gyermek jut egy nőre - hogy ezt növeljék, pénzt adnának azoknak, akik gyermeket vállalnak. Ezt az ötletet Szingapúrtól vették, ahol a szülők "bababónuszt" kapnak, körülbelül 4400 dollárt az első kettő, és 5900 dollárt a harmadik és negyedik gyermek után. Sajnos eddig még nem valósult meg az elképzelés.

10. Spanyolország

Ahogy a munkanélküliség növekszik, úgy csökken a termékenységi mutató az országban. A spanyol fiatalok körülbelül felének nincs hol dolgoznia. Görögország után ez a második leginkább alul teljesítő állam.

Hogy megküzdjenek a problémával, a spanyol kormány 2017 januárjában elkezdett alkalmazni egy biztost, Edelmira Barreirát. A hölgy feladata, hogy megtalálja a megszámlálhatatlan okok közül azt, amelyek megértése segít az ország termékenységének fellendítésében.szex4

Képek: Pixabay, Giphy

Ha érdekes volt a cikk, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk