/eletstilus/10-hetkoznapi-dolog-amit-a-legtobben-rosszul-tarolunk/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

10 hétköznapi dolog, amit a legtöbben rosszul tárolunk

A parfüm és alapozó is a hűtőbe való, a tojást viszont ki kellene vennünk a hűtőajtóból.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2018. október 17.

hirdetés

A Daily Mail összeállításában azt vette sorra, mik azok a leggyakoribb tárgyak és alapanyagok, amiket következetesen rosszul tárolunk. A cikkben azt is leírják, hol hibázunk, és azt is, hogy hogyan tudjunk a legbiztonságosabban, a legtovább frissen tartani a tojást, a parfümöket, vagy az olajos magvakat.

1. Tojás

Amikor a tojásról van szó, rendszerint hatalmas viták folynak arról, hol kell tartani őket. Néhányan azt mondják, hogy a hűtőben, mások azt mondják, a pulton. Az általános megegyezés az, hogy a tojásokat a hűtőszekrényben kell tartani, de ha lehet, akkor ne a hűtőszekrény ajtajában lévő polcokon.

Ezek a területeken az ajtó nyitásának és zárásának következtében ingadozik a hőmérséklet, és a tojásaid gyorsabban elromolhatnak. A szakértő szerint jobb a hűtő hátsó részébe tenni, ahol egyenletesebb a hőmérséklet.

2. Olajos magvak

hirdetés

A legtöbb háztartásban a dióféléket a pulton vagy egy asztalon lévő tálban tartják, pedig jobb marad az ízük és tovább elállnak, ha a hűtőben tároljuk őket. A hő felgyorsíthatja az oxidációt különösen a telített zsírokat tartalmazó tételekben.

3. Parfümök

Sokan közülünk a fürdőszobában, táskában, vagy egy fésülködőasztalon tartják a parfümöket. Ahhoz, hogy meghosszabbítsd a kedvenc parfümöd illatát, a legjobb, ha hűtőszekrényben tárolod őket is. A fénytől és hőtől hamar tönkremennek, úgyhogy ha nem a hűtőbe kerül, akkor is tartsd az üvegeket távol az ablakpárkányoktól és a fürdőszobáktól.

4. Pezsgő

A pezsgő az első dolog, amit nem jó, ha folyamatosan hűtünk, mert nem szerencsés, ha a levegő túl száraz és hideg a buborékok számára. Tárold egyszerűen hűvös helyen, és csak felbontás előtt hűtsd, úgy lesz a legfinomabb.

5. Avokádó

A tökéletes avokádó megtalálása mindig hatalmas feladat. De vajon gondolkodtál-e már azon, hogy miért nem érnek meg az avokádóid? A gyümölcs tárolása a hűtőszekrényben késlelteti a folyamatot, úgyhogy ha hamarosan megennéd, vedd ki a hűtőből néhány napra.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk