hirdetés

EGÉSZSÉG
A Rovatból
hirdetés

Nem mindegy, milyen gyógynövényeket adunk a csecsemőknek és kisgyerekeknek

Dr. Tóth Barbara tudományos segédmunkatárs cikke a Gyógynövénylap oldalon, Címkép: zerin117 képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2020. október 26.

hirdetés

Megfázás esetén kisgyermekek számára az orvos javasolhat köptetésre borostyánból készült gyógyszert, illetve köhögéscsillapításra izlandi zuzmót, orvosi zilizt vagy kamillát. A felnőttek esetén immunerősítésre használt immunmoduláns hatású kasvirágfajok 12 éves kortól használhatók.

Kisgyermekkorban igen gyakori probléma még a székrekedés, ami előfordulhat bilire vagy közösségbe szoktatáskor is. A legbiztonságosabban, leghosszabb ideig használható hashajtók a növényi rostok, amelyek elsősorban a béltartalom növelésével hatnak. A rosttartalmú növények (útifűfajok, lenmag) fogyasztásakor ügyelni kell a fokozott folyadékbevitelre, mivel ha ez elmarad a hatás a remélthez képest éppen ellentétes lesz.

Összefoglalásként elmondható, hogy a gyermekkorban alkalmazható növények köre viszonylag szűk, de sok esetben az enyhe kórképekre találhatunk biztonságos növényi készítményt. A megfelelő termék kiválasztásához azonban érdemes szakember tanácsát kérni.

A témáról bővebben – előfizetés után – az alábbi videóban tájékozódhattok.

A Gyógynövénylap blogon a gyógyszerészektől mindent megtudhatsz a gyógynövények felhasználásáról. Keresd őket a Facebookon is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk