hirdetés

EGÉSZSÉG
A Rovatból
hirdetés

Minden ételre allergiás, ezért csak egy csövön keresztül tud táplálkozni egy 20 éves angol lány

Fotók: Northfoto/SWNS.com - szmo.hu
2020. szeptember 28.

hirdetés

"Annyira szerettem enni, most viszont már a közelében sem tudok lenni az ételeknek, mert már az illatoktól is anafilaxiás sokkot kapok. Ha kapcsolatba kerülök valamivel, amire allergiás vagyok, azonnal megjelennek a csalánkiütések az egész testemen, nehezen kapok levegőt, a szívverésem felgyorsul és el is ájulok"

- mesélte a lány.

De nemcsak ételek váltanak ki ilyen reakciót belőle, hanem például a kutyaszőr vagy az alkohol is. Kilenc évig volt egy kiskutyája, amit sajnos végül az édesapjához kellett vinnie, mert nem tudott a közelében lenni. Az alkoholallergia pedig most, a koronavírus-járvány idején nagyon megnehezíti az életét, mert már attól is rosszul lesz, ha mellette valaki kézfertőtlenítőt használ.

"Nem lehet megjósolni, mi fog történni, és hogy az emberek hogy fognak reagálni erre. De akkor is kimegyek az utcára, hiszen a betegségem ellenére is élnem kell az életemet. Az elején nagyon félelmetes volt ez az egész, de kénytelen voltam hozzászokni"

- vallja Lauren, aki a hízósejt aktivációs szindróma mellett Ehlers-Danlos-szindrómában és poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómában is szenved.

Bár az élete nem egyszerű így, de próbál pozitívan tekinteni a jövőre. Amerikában már tesztelnek egy "csodagyógyszert" erre a rendellenességre, ezért nagyon bízik benne, hogy ennek segítségével esetleg egyszer újra ehet majd szilárd ételt.

Forrás: Wales Online


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk