hirdetés

EGÉSZSÉG
A Rovatból
hirdetés

Koronavírus ellen védő orrspray-t fejlesztettek ki a Columbia Egyetem tudósai

Az amerikai kutatók az ígéretes szer klinikai tesztelését tervezik, hogy kiderüljön, milyen mértékben képes megvédeni az embert a vírussal szemben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. november 10.

hirdetés

Amerikai kutatók fejlesztettek ki egy olyan orrspray-t, ami képes lehet meggátolni, hogy a koronavírus bejusson a szervezetünkbe – írja a hvg.hu. Először görényeken tesztelték a megoldásukat, és náluk hatásosnak bizonyultak. Ezenfelül további sikeres eredményeket is elértek. Az emberi tüdő 3D-s modelljénél is hasonlóan fejtette ki hatását az orrspray.

A lipopeptid a megoldás legfontosabb eleme, ami megakadályozza a koronavírust abban, hogy hozzákapcsolódjon a célsejt membránjához. Az anyag a folyamathoz szükséges kulcsfehérjét blokkolja.

A tudósok azt állítják, hogy az orrspray azonnal kifejti hatását, ami 24 órán át tart, illetve nem igényel hűtést.

Ahová nem, vagy éppen nehezen jut el az oltóanyag, ott jó megoldás lehet ez a szer. Mindezek mellett kiegészítő védelemként is használják a szakemberek.

Az állatkísérleteket követően embereken is tervezik kipróbálni az orrspray-t. A tudósok éppen ennek a folyamatnak a beindításán dolgoznak.

hirdetés

További jó hír, hogy nemrég már egy magyar szabadalom is elkészült, ami segíthet a koronavírus szövődményeinek gyógyításában.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk