/egeszseg/kigyok-kihullo-fogak-zuhanas-ez-a-magyarazata-a-10-leggyakoribb-remalomnak/
hirdetés

EGÉSZSÉG
A Rovatból
hirdetés

Kígyók, kihulló fogak, zuhanás – ez a magyarázata a 10 leggyakoribb rémálomnak

Valójában nem is olyan fenyegetőek ezek az álmok, ha megértjük, mit próbálnak üzenni nekünk. Szakértő magyarázta el.
Címkép: KELLEPICS/Pixabay - szmo.hu
2021. május 16.


Link másolása

hirdetés

A pandémia kezdete óta sokan küzdenek egyre gyakoribb és színesebb rémálmokkal. Most egy álomszakértő magyarázta el 10 rémálom jelentését, amire a britek a legtöbbször kerestek rá a Google-ben - írja a Daily Mail.

Lauri Loewenberg szerint a rémálmokat úgy kell értelmeznünk, mint a tudatalattink által küldött jelzéseket, amelyekkel az életünk nehézségeit vagy felzaklató jelenségeit próbálja feldolgozni.

“Bármilyen rémisztőek is ezek az álmok, valójában jót tesznek velünk: rávilágítanak a problémákra, amiket figyelmen kívül hagyunk vagy rosszul kezelünk.”

Íme, a 10 leggyakoribb rémálom és jelentésük!

1. Kígyók

Habár mindenkinek vannak személyes álomszimbólumai, bizonyos ősi képek szinte minden ember álmaiban felbukkannak. Lauri szerint a kígyók általában egy ártalmas személyre utalnak a környezetünkben, aki burkoltan fenyeget minket a jelenlétével.

hirdetés

2. Kihulló fogak

A fogak általában azokat a titkokat jelképezik, amik elhagyják a szánkat, amikor meggondolatlanul kimondtunk valamit. Ez a visszatérő álom jelentkezhet azoknál, akiknek könnyen eljár a szájuk, nem gondolják át a mondandójukat, így olyan dolgokat is kimondanak, amiket nagyon nem kellett volna.

3. Amikor üldöznek

Ki ne álmodott volna még fenyegető alakokról, állatokról vagy szörnyekről, amik elől menekül? Ezek a lények valójában a problémát testesítik meg, amivel az életünkben nem akarunk szembenézni, inkább elbújnánk előle - mondja Lauri.

4. Zuhanás

Erről általában akkor álmodunk, ha a valós életünkben épp egy csalódáson megyünk keresztül: a terveink bedőlnek, valaki vagy valami nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Aki hajlamos a depresszióra, vagy egyéb mentális betegségekre, annál a zuhanás a betegség romlásának első jele is lehet.

5. Halál

A halál az élet vége, de az álmokban inkább az eddig ismert életünk végére utal. Megálmodhatjuk a halálunkat, amikor valami nagy változás történik körülöttünk: például költözünk, karriert váltunk vagy gyereket vállalunk. Ha valaki más halálával álmodunk, elképzelhető, hogy éppen új irányt vesz a kapcsolatunk azzal a bizonyos személlyel. Anyák például gyakran álmodnak a gyermekük halálával, amikor az iskolába kerül, vagy később, amikor megházasodik.

6. Fulladás

Megfulladni akkor szoktunk álmunkban, amikor a valóságban is összecsapnak a hullámok a fejünk fölött: elárasztanak a kötelességek, az érzelmek vagy éppen az adósságok. Ez az álom hasonlít a zuhanós álomra, de kevésbé vagyunk passzív elszenvedői annak, ami történik. Érdemes megfigyelni, hogyan próbálunk az álomban a felszínen maradni, mi az, ami megment minket a fulladástól?

7. Bogarak

A bogarak általában az apró nyűgök, hétköznapi problémák jelképei, amelyekre nem fordítunk kellő figyelmet, de ott “nyüzsögnek” a háttérben. Minél több csúszó-mászó bukkan fel az álomban, rendszerint annál nagyobb a gond.

8. Megcsal a barátunk, barátnőnk

Aki élt már át ilyen helyzetet, annak az álom emlékeket is felidézhet, egyúttal utal arra, hogy a kapcsolatába beférkőzött a bizalmatlanság. Akinek azonban nincsenek ilyen élményei, annál a megcsalás utalhat valami másra is, ami “harmadik félként” beférkőzött két ember viszonyába. Ilyen lehet a párunk munkája, vagy akár egy frissen született kisbaba, aki elvonja rólunk a figyelmet a kapcsolatban.

9. Gyilkosság

Amikor megölünk valakit az álmunkban, szándékosan vetünk véget az életének. Ez mégsem feltétlenül negatív szimbólum: utalhat arra is, hogy tudatosan leszámolunk egy számunkra kilátástalan helyzettel, például abbahagyjuk a dohányzást, fogyókúrázni kezdünk, netán elválunk.

10. Elveszettség

A fentiekben is láthattuk, az álmaink szimbolikája meglehetősen egyszerű - végülis mi teremtjük ezeket a képeket saját magunknak. Az elveszettség egy idegen környezetben így arra utal, hogy a hétköznapi életünkben is elbizonytalanodtunk, és nem tudjuk, melyik irányt válasszuk az életünknek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk