hirdetés

EGÉSZSÉG
A Rovatból
hirdetés

Így őrizheted meg lábaid egészségét hosszú távon

Olyan természetes gyógymódokat mutatunk be, melyek elsősorban az izmok, ízületek és érrendszer egészségének védelmét szolgálják, de közvetve hathatnak a bőrünkre, a nemi működéseinkre, a szívünk egészségére vagy a gyulladásos folyamatokra is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 13.

hirdetés

Az ember kisbaba korától élete végéig nap mint nap használja a lábait. Totyog, majd sétál, szalad és szökken, de a járáson kívül a végtagjaink izomzata segíti az ugrást, a támasztást, az egyensúlyozást, és még egy sor olyan dolgot, amit tudatosan át sem gondolunk igazán. Lábaink egészségvédelme ezért kiemelten fontos, hiszen hosszú évtizedeken keresztül szükségünk van arra, hogy szó szerint elérjük céljainkat.

A lábaink, mint végtagok bonyolult felépítésű, tökéletes testrészeink, melyek fő tömegét izmok és csontok teszik ki, de fontos pilléreket képeznek az inak, ízületek, porcok, és a mozgásszerveket sűrűn behálózó érrendszer is.

Ha valamelyiknél zavar keletkezik, betegségek alakulhatnak ki, melyek komoly mozgásszervi panaszokat és állapotokat rendszeresíthetnek. Éppen ezért a megelőzés a legfontosabb, de még korai stádiumú elváltozásoknál is visszanyerhetjük egészségünket.

Cikkünkben olyan természetes gyógymódokat mutatunk be, melyek elsősorban az izmok, ízületek és érrendszer egészségének védelmét szolgálják, de közvetve hathatnak a bőrünkre, a nemi működéseinkre, a szívünk egészségére vagy a gyulladásos folyamatokra is.

1. A gyógynövények ereje

hirdetés

A növényi hatóanyagok és növényi részek alkalmazása több ezer éves múltra tekint vissza, szinte valamennyi kontinens népi kultúrájában és gyógyászatában fellelhetőek a természet patikájának kincsei.

A végtagok felfrissítésére, a mozgás elősegítésére és a fáradtság vagy izomfájdalmak enyhítésére számos gyógynövény áll rendelkezésre, akár krém, gél vagy gyógytea formájában.

A keringés felpezsdítésére, a lábak fáradtságának enyhítésére kiváló például a rozmaring. A fekete nadálytő óriási népszerűségnek örvend, ha bármilyen sérülésről van szó. Kitűnően segítheti a gyógyulást törések, rándulások, ficamok esetén, elmulasztja a vérömlenyeket, regenerálja a bőrt. A nadálytő mellett az árnika bír még jelentős hatással, ha valakinek sportsérülése, zúzódása, szalagszakadása van.

Az orvosi zsályát fogyaszthatjuk teaként vagy készíthetünk belőle ülőfürdőt. Kiváló sebgyógyító, gyulladáscsökkentő, jó az égési sérülésekre, fekélyekre, és antiszeptikus hatású. Hatóanyagai az érrendszer egészségét is támogatják.

2. A mofetta kezelés

A gyógynövényeknél is komplexebb segítség lehet mozgásszervi és érrendszeri bajok esetén a mofetta fürdő. A mofetta nem más, mint egy szén-dioxidos szárazfürdő, amit először természetes gáznyerőhelyek mentén használt ki az emberiség. A mofetta lényege, hogy a törésvonalak mentén szén-dioxid tör fel a felszínre, a gáz pedig képes molekuláris szinten bejutni a bőrön át az ember keringési rendszerébe. A mofettákban gyakran nemcsak szén-dioxid szabadul fel, hanem egyéb, a szervezetre jótékony hatású gázok is, pl.kén és radon.

Már több ezer éve is alkalmazták az eljárást a rómaiak, akik mofetta-medencéket hoztak létre, de napjainkban is vannak természetes eredetű lelőhelyek, többek között Erdélyben, Borszék közelében, Mátraderecskén és Parádfürdőn is.

A mofetta hatásai

A bőrön keresztül felszívódó szén-dioxid gáz és egyéb hasznos molekulák tágítják az ereket, ezáltal nő az oxigénellátottság a szövetekben, megelőzhetőek és kezelhetőek az érszűkületek, és az egész keringési rendszer új erőre kaphat általa.

Mivel minden mindennel összefügg, az erek állapotának javításával és a keringés ösztönzésével javul a szív munkája, elmúlhatnak a fekélyes állapotok, regenerálódhat a bőr, csökkenhetnek a gyulladásos folyamatok és a mozgásszervi panaszok, enyhíthetők a perifériás visszérbetegségek és nyirokkeringési zavarok is. A kezeléssel visszanyerhetjük a mozgás örömét, megszűnhet a hideg láb (vagy kéz) érzet, elmúlhatnak végtagfájdalmaink. A keringési rendszer rendbetétele akár még a nemi működésekre is jótékony hatású lehet.

Mofetta az otthonunkban

A mofetta kezeléshez már nem feltétlenül kell hosszú órákat utaznunk az ország másik felébe, hiszen elérhetőek otthoni mofetta pezsgőkristályok, melyeket vízhez adva ugyanazt a hatást érhetjük el. A szén-dioxid mellett metakovasavat és gyógynövények hatóanyagait, ásványi anyagokat is tartalmaznak, melyek bejutva a szervezetbe, kiváltják a fentebb leírt pozitív hatásokat.

3. Maradj mozgásban!

Akárhány éves is az ember, a megfelelő mozgás elengedhetetlen az egészséges mozgási szervrendszer és keringési rendszer megtartásához. A mozgás maga számos olyan biokémiai folyamatot indít be a testünkben, melyek elősegítik, hogy testileg és szellemileg is frissek maradjunk. Nemcsak az izmok nem renyhülnek, vagy az anyagcsere és a nyirokkeringés marad aktív, de olyan hormonok is termelődnek, melyektől boldogabbak és egészségesebbek leszünk. Lehet az napi fél óra séta, lehet futás, fitnesz, foci, fallabda, jóga vagy tánc, a lényeg, hogy mindig maradj mozgásban a saját tempódban!

Ha szeretnénk egészségesek és fittek maradni, vagy visszanyerni régi formánkat, újra átélni a fájdalommentes mozgás örömét, akkor figyeljünk oda életmódunkra, kerüljük a túlsúlyt, maradjunk mozgásban, és baj esetén forduljunk az évszázados hagyományokhoz visszanyúló természetes dolgokhoz, mint a gyógynövények vagy a mofetta hatása!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk