Fitneszblogger felesége Instagramját figurázta ki – a férj profilja már népszerűbb is
Úgy tűnik, a wellnessőrületnek semmi sem vet gátat: az internet tele van gluténmentes diétákkal, tejmentes desszertekkel, mindenhol olvasni az avokádó és a különböző magvak pozitív hatásáról - biztosan te is sok ilyennel találkozol naponta. Ahogyan az a férj is, aki
úgy döntött, kicsit más stílusban ugyan, de követi feleségét, és életmód-változtatását másokkal is megosztja.
Edward Lane Instagram-profilja azonban különbözik a többitől, hiszen a barátnője, Amy Hopkinson fitneszblogger mellett évekig csak az "Instagram-férj" szerepét betöltő férfi kifigurázza ezt a világot, és elég jól csinálja.
Hogy miért is teszi ezt? Erről a Mashable-nek nyilatkozott a férfi:
„Egyszer csak azon kaptam magam, hogy a kanapén állva kellett képet készítenem a zabkásájáról a legjobb szögben, miközben az gusztustalanul közel volt a lábához, vagy szinte úgy kellett elosonnom mögötte, nehogy rajta legyek a reggeli bejelentkezésén.
Tiszta őrületnek tartottam ezt az egészet. Emberek százai lájkoltak olyan képeket, amin a barátnőm salátát eszik, számomra pedig ez teljesen érthetetlen volt. Kezdett idegesíteni."
Lane azonban ahelyett, hogy rávette volna barátnőjét életmódjának megváltoztatására, saját Instagram-profilt készített wellness_ted néven, ami sikeresebb lett barátnője profiljánál. És ez nem véletlen.
Lane nagyon sok diétával kísérletezik.
„Ma a dinó diétát próbálom ki. Teljesen feldolgozatlan, 100% fehérje és kiegyensúlyozott tápanyag Tyrannosaurusból, Stegosaurusból és Triceratopsból. Ha beteszem a tepsit a sütőbe, majd kiveszem, nagyon szépek lesznek az izmaim.”
Szerencsére fejlődését is folyamatosan dokumentálja:
„Baloldalon – egészségtelen. Jobboldalon – egészséges. Év elején azt hittem, attól lesz hasizmom, ha szigorú diétát követek. A pizza is része volt a diétámnak, de csak kis darabokban. Az arcomon is látszik azonban, hogy ettől nem voltam túl boldog.
Aztán egyszer csak hallottam a teljes étrend diétáról. Korábban sosem tudtam, mi az, de aztán rájöttem: azt jelenti, hogy az egészet meg kell enni. Azóta ehhez tartom magam. Előtte hónapokig irigykedve nézegettem az Instagramon mások képeit, akik jóízűen falatoznak, és arról írnak, mennyi minden fér bele a táplálkozási tervükbe. Például a fánk, a csoki, a mogyoróvaj, vagy akár ezek együtt, és mindeközben jól néznek ki.
Azt hittem, ezek csak hazugságok. Gondoltam biztosan készítenek egy képet a fánkkal, majd utána csak leveleket esznek. Most már tudom, hogy a közhiedelemmel ellentétben minden igaz, amit a közösségi médiában látunk. Ráadásul kiderült, hogy tudományos háttere is van. A nagyra becsült Dr. Oetker végzett egy felmérést, amely szerint a testnek sokkal többet kell dolgoznia az ételek lebontásán, ha egyben esszük meg őket. Emiatt lelassul az emésztés is, tovább érzed tele magad és eszed ágában sincs nassolni. Nem rossz ezt tudni, ugye?”
Természetesen kiváló főzési tippjei is vannak - ahogy ebből a videóból, illetve az azt követő fotóból is látszik:
"VEDD KOMOLYAN //A táplálkozási terved nem vicc. A jó előkészület alapja a komoly arc. Most komolyan. Csak semmi mosoly. Ha túlságosan lefoglal a szórakozás, honnan tudhatnád például, hogy sokkal jobb az avokádót összeroppantani és úgy szétmorzsolni, mint a régi technikával előkészíteni. Ezáltal az étel szinte már előrágva kerül a szervezetedbe, ami serkenti a vitaminok és az ásványi anyagok biológiai hasznosíthatóságát mindenki kedvenc hozzávalójában. Ez pedig segít a fogyásban, és még a betegségek megelőzésére is jó. Ráadásul, ha magasról dobod bele a tálba, még szuperebb lesz ez a szuperétel.
Az egészség elérése hosszú tanulási folyamat eredménye, nem játék. Ha csak egyvalaki is így készíti el ezentúl az avokádóját, már elértem a célomat a tömegek korszerű tudományra való oktatásában.”
„Lehet egyáltalán #wellness ételnek hívni azt, amit nem szórunk meg azokkal a rohadt gránátalma magokkal?”
A fickó tökéletes hasizmáról pedig ne is beszéljünk:
"HASIZOM EGY HÉTVÉGE ALATT // Az elmúlt pár napban az általam mókásnak nevezett diétát követtem. Tengerparti séták a múzsámmal, 69%-os véralkoholszint, amit egy gluténmentes steakkel próbáltam felszívni tegnap. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a hasizmomon hat helyett nyolc kocka legyen.
Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, ugye? Tévedsz! A Sehol Egyetem Seholban rájött, hogy a boldogság csökkenti a kortizolszintet, ami egy stresszhormon, és ez felelős a zsírlerakódásokért, amik eltakarják a kockás hasizmod. Szóval vedd hasznát ennek az új infónak, és motiváljon a képem! Szórakozz többet a hétvégén, és nézz ki sokkal jobban a végén. Istenem, ez az üzenet annyira wellness, még engem is meggyőzött!"
Még egy könyve is megjelenik:
"Büszkén osztom meg veletek első könyvem borítótervét, a címe: „Csak adj hozzá sajtot”. Én mondom, hogy ez a tévesen tiltólistára helyezett szuperétel nemsokára visszatér az őt megillető helyre. Tele van szénhidráttal, a belekre jó hatással lévő probiotikumokkal, és elég kalciummal ahhoz, hogy rendbe tegye az anyagcserédet. Bolondnak kell lenned ahhoz, hogy ne egyél sajtot (vagy vegánnak, de az is egyfajta őrültség). Persze, lehet, hogy pukiznod kell tőle. De szerintem egyetérthetünk abban, hogy több szórakozásra van szükségünk az életben.”
Forrás: Indy100.com