/egeszseg/a-mutans-koronavirus-ellen-is-vedenek-az-oltoanyagok-amelyeket-nagy-britanniaban-hasznalnak/?pg=2
hirdetés

EGÉSZSÉG
A Rovatból
hirdetés

A mutáns koronavírus ellen is védenek az oltóanyagok, amelyeket Nagy-Britanniában használnak

hirdetés

Pollard professzor és Mene Pangalos, az AstraZeneca kutatási alelnöke bejelentette azt is, hogy várhatóan még az idén, valószínűleg őszre elkészül a koronavírus elleni oltóanyag új generációja, amely az újonnan felbukkanó vírusvariánsok ellen még nagyobb hatékonysággal használható.

Hétfői cikkében a brit oltásügyi államtitkár hangsúlyozza: a Nagy-Britanniában nem honos koronavírus-változatok esetében is tudatában kell lenni annak, hogy ha egy vakcina kevésbé hatékony e variánsok terjedésének megakadályozásában, akkor is jó hatékonysági fokkal veheti elejét az e vírusváltozatok okozta súlyos betegségek kialakulásának, a kórházi kezelés szükségessé válásának vagy a betegség miatt bekövetkező halálozásnak.

Helyes és szükséges felkészülni a frissített oltóanyag-változatok alkalmazására, bizalommal állítható ugyanakkor, hogy a mostani oltási programban használt vakcinák is mindenkinek védelmet nyújtanak - írta hétfői cikkében Nadhim Zahawi.

A brit oltásügyi államtitkár a BBC televíziónak nyilatkozva előző nap azt mondta:

lehet, hogy hasznos lenne ősszel egy újabb oltási forduló az új vírusváltozatok ellen kidolgozott vakcinákkal, és az sem kizárható, hogy később érdemes lesz évente megismételni az oltási kampányokat az esetleg felbukkanó még újabb vírusvariánsok ellen.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk