EGER

Három kihagyhatatlan egri borászatra leltünk

Szüretkor borászokat kerestünk fel és ez volt a legjobb dolog amit tehettünk. Megmutatjuk, mit ittunk-láttunk-éreztünk Egerben!

Link másolása

Eger évről-évre rengeteg turistát vonz, amiben a barokk gyöngyszem gazdag történelme, kiváló fürdői, kultúrkincsei és a legendás vár mellett a bor is egyre nagyobb szerepet játszik. A szüreti időszakban ez utóbbi miatt kerestük fel a borvidéket, három olyan borászatot megcélozva, ahol a kiváló borok mellett egyéb attrakciók is szórakoztatják a nagyérdeműt.

Elméleti tudásunkat egy hamisítatlanul XXI. századi Bikavér múzeumban alapoztuk meg, majd utunk csodás panorámájú, festői szőlőskerteken át vezetett egészen a grandiózus egykori kőbányáig, ahol a borosgazda hoppmesterként egy cirkuszos kocsiból irányítja birtokának ügyes-bajos dolgait. De kezdjük az elején!

IMG_6612k

Gál Tibor FÚZIÓ bor élménycentrum - Minden a helyén

Utunk Eger belvárosában indult, pár lépésre a hangulatos sétáló utcától. A Gál Tibor Pincészet a Csiky Sándor utca 10. szám alatt egy műemlék épületet mentett meg az enyészettől és alakította többfunkciós élménykomplexummá. Innen a névválasztás - FÚZIÓ, hiszen jól megfér itt egymás mellett a Bikavér múzeum, a borbár, a rendezvényhelyszín a látvány- és érlelő pincével

A FÚZIÓ-ban Gál Veronika és ifj. Gál Tibor kalauzoltak bennünket, akik a második generációt képviselik a borászcsaládban. Édesapjuk, néhai Gál Tibor, nemcsak a családi pincészet alapítója volt, hanem igazi közösségi ember, a minőségi magyar borászat újraindulásának legmeghatározóbb alakja. Eredményeit, szakmai újításait, hazai- és nemzetközi borászatoknál elért sikereit vég nélkül lehetne sorolni, hatása kitörölhetetlenül tovább él. Megismerve gyermekeit láttuk, hogy a vér nem válik vízzé, hiszen a FÚZIÓ már a fiatalok közösségépítő munkájának eredménye, amelynek célja az Egri borvidék és a Bikavér imázsának növelése.

IMG_6692k

IMG_0296k

IMG_0327k

A Bikavér múzeumban megismerkedtünk a híres egri cuvée készítésének szabályaival, ráadásul egy ún. "Bikavér automata" segítségével - különböző alapborok házasításával - a vállalkozó kedvűek alkalomadtán helyben el is készíthetik a saját ízlésüknek leginkább megfelelő Bikavért. A múzeum másik főszereplője a Bikavér fehér párja, az Egri Csillag. Ilyen néven a borvidéken 2010 óta készítenek fehér borházasításokat meghatározott feltételek mellett, tudatosan kihasználva azt a szerencsés adottságot, hogy a borvidék fehérborokban is rendkívül erős.

A bormúzeumban emellett különböző borászati és szüreti eszközökkel ismerkedhetünk, illatfelismerő játékkal tesztelhetjük és fejleszthetjük a borok felismeréshez elengedhetetlen szaglóérzékünket és egy interaktív térkép segítségével megismerhetjük az Egri borvidék pincészeteit, borászait.

A FÚZIÓBAN nemcsak kiváló borokat kóstoltunk (a bortúra során kóstolt borok rövid bemutatását lásd keretes írásunkban), hanem egy látványban és ízekben is kifinomult, kreatív ételsort is végigkóstolhattunk, amely Szeredi Tamás munkáját dicséri. A kacsamell és a Kadarka párosítás felülmúlhatatlannak tűnt, de jött a törökmézes étcsokoládé költemény a Titi Bikavérrel és újra - immáron sokadszor - elbizonytalanodtunk, hogy mi is ízlett a legjobban.

IMG_6649k

IMG_6701k

IMG_6771k

Almagyar Érseki Szőlőbirtok - Ahol megérint a természet ereje

A belvárost, majd az Eger táblát magunk mögött hagyva továbbindultunk Eger ikonikus szőlőhegye, a Nagy-Eged felé. Magyarország legmagasabban fekvő szőlőtermő területe méltóságteljesen emelkedik a város határában. A heggyel szemben található az Almagyar domb, amely egykor az érseki szőlőnek adott otthont, mára azonban teljesen kivágták. Az egykor méltán híres szőlő teljesen eltűnt volna, ha nem jön Csutorás Ferenc "Csuti", aki a kivágás előtt gondosan kiválogatott szálvesszőket megmentette és elültette születőben lévő szomszédos szőlőbirtokán.

csuti MG_3082

IMG_0551k

IMG_0405k

Így kezdődött az Almagyar Érseki Szőlőbirtok története, amelynek három jó barát a motorja és továbbálmodója: Csuti, Csernus Imre és Mészáros Péter. Magukat csak a következőképpen határozzák meg: a borász, a lelkész és a pincér. Filozófiájukat tekintve természetességre törekszenek a szőlőtermesztésben és borkészítésben is, vagy ahogyan ők viccesen fogalmazzák: "a mi pincénkben a borász az adalékanyag". De milyen adalékanyag! Csuti szakértelme nemcsak a nagyszerű borokban ölt testet, hanem folyamatosan keresi-kutatja a borvidék múltját, és élő lexikonként szintetizálja és használja a generációs tudást.

A birtokról körbenézve nem vágyunk máshová. Idilli szőlőskert, festői panoráma, madárcsicsergés. Jó itt lenni. Az ember lelassul, és elkezdi hallani a saját gondolatait. A házigazdák épp ezért építettek három bungallót a szőlő közé, hogy ha valaki el akar merülni a tájban, akkor megtehesse. A szálláshelyek annyira jól sikerültek, hogy sorra kapták értük az építészeti díjakat. Nem szaporítom tovább a szót, a fotók magukért beszélnek. A birtokon borkemping és borterasz is található, meleg napokon pedig a "Venyige Spa" névre keresztelt medencében lehet csobbanni. Úgy maradnánk még, csüngünk Csuti történetein, de mennünk kell, mert még egy különleges helyszínen van jelenésünk.

IMG_0363k

IMG_0447k

Bolyki Pincészet - The show must go on

A város határán lévő Losonczy-völgyben az egykori kőbánya területén található egyedülálló hangulatú Bolyki Pincészethez igyekszünk. A több tíz méteres sziklafalak árnyékában kialakított borászat nemcsak Magyarországon számít kuriózumnak. A fiatal egri borász, Bolyki János a korábban itt lévő kis családi pincében kezdett borászkodni, majd sorra vásárolta fel a környező területeket és pincéket, így egy egybefüggő pincerendszert alakított ki, amelyhez futballpálya nagyságú rendezvényterek is tartoznak, amelyek gyakran adnak otthont esküvőknek és koncerteknek (pl.: Feszt! Eger).

A katlan bejáratánál egy gyönyörűen felújított, vidámra graffitizett cirkuszi kocsi áll. Kérdeztük Janitól, hogy mi ez? "A kolléganőmmel onnan irányítjuk a birtok ügyes-bajos dolgait" - jön a válasz. Ez a fajta vicces, fiatalos lazaság nagyon jellemző az egész "Bolyki jelenségre", amelynek arculata, kommunikációja, palackjainak megjelenése magán viseli a mesés és szürreális elemek sajátos keverékét, úgy ahogy azt Ipacs Géza, az egri kreatív designer megálmodta.

Bolyki Jani

IMG_6932k

Beszélgetésünket a hegy gyomrában, a középkori lovagteremhez hasonlító grandiózus kóstolóhelyiségben folytattuk. Itt sorra jöttek a hibátlan szerkezetű, zamatgazdag, szép egri borok a friss Sauvignon blanc-tól a selymes Bikavéren át a Meta téma nevű édes borig. Közben Jani mesélt a nehéz indulásról, a szűk esztendőkről, a nagymama részéről érkezett anyagi segítségről, dűlőkről, hobbijairól, a snowboardról és a dj-zésről, valamint büszkeségéről: a legifjabb Bolykiról. Jánosáldásként a kiváló desszert borral koccintva búcsúztunk, amely tökéletes zárása volt a hosszúra nyúlt, élményekkel teli napnak.

IMG_6882k

IMG_6837k

IMG_6840k

A bortúra során kóstolt borok

Gál Tibor

Egri Csillag 2014 - Kedves, könnyed, virágillatú fehérbor szép savakkal. 11(!) fajta házasítása.

Fúzió cuvée 2011 - Szép, érett fehérbor élénk savakkal és a hordós érlelésnek köszönhető finom pörkölési jegyekkel. Viognier, Tramini és Rajnai rizling házasítása.

Viognier 2009 - Fajsúlyos, fűszeres, tüzes fehérbor emelkedett alkoholérzettel.

Kadarka 2013 - Törékeny, elegáns vörösbor, sok gyümölccsel és finom részletekkel.

Titi Bikavér 2012 - Meggyes illatok és ízek, leheletnyi csokoládéval. Közepesen hosszú, fűszeres lecsengés.

Almagyar Érseki Szőlőbirtok

"Lol" Olaszrizling 2014 - Olajosan mozgó, tartalmas, gyógynövényes hangulatú lehengerlő fehérbor. Titka talán abban áll, hogy egy 1880-as(!) telepítésű matuzsálem korú délvidéki Olaszrizling ültetvényről hozott vesszőket ültettek el az Almagyar dombon, amely kisfürtű és nagyon koncentrált ízű szőlőt terem.

Bal 1 2012 - A fantázianév a pince bal oldalán lévő első hordó tartalmára utal, amelyben hagyományosan a legígéretesebb bor érlelődik. Kadarka és Kékfrankos házasítása: friss, élénk savú, lendületes, feketecseresznyés-meggyes ízvilágú bor.

'68 Kékfrankos 2012 - 1968-ban Párizsban diákok lázadtak, Amerikában bemutatták a Hair-t, Egerben pedig akkor telepítették ezt a Kékfrankost, aminek a bora maga a velünk élő történelem. Nagyon jó.

Érseki Titokbor 2009 - A pince büszkesége, zászlósbora. Miért Titokbor? Az egykori érseki birtokról megmentett vegyes oltványok gyümölcséből készült, amelyekről nem lehet biztosan tudni, hogy milyen szőlőfajták. Nagyon egyedi, fűszeres-gyümölcsös, energikus bor.

Bolyki Pincészet

Sauvignon blanc 2014 - Könnyű, illatos, bodzás, vágott füves, gyümölcsös nyári bor. Kérek még!

Rozé cuvée 2014 - Sikerre ítélt, hibátlan szomjoltó rozé.

Bikavér 2012 - Nagyon összetett, mély, tartalmas bor hosszú érlelési potenciállal.

Merlot 2012 - Meleg karakterű bor, a behízlegő, vörösborra szoktatós fajtából.

Cabernet franc 2013 - Étcsokoládés-szedres aromák, hosszú lecsengés.

Meta téma 2013 - Kései szüretelésű édes Hárslevelű különleges alkalmakra. Fantasztikusan összetett illatában kamilla, szárított gyümölcsök, teafű, viasz. Hosszan tartó íze aszalt sárgabarackot idéz.

Menjetek, kóstoljatok Ti is Egerben, nemcsak ennél a három borászatnál, hanem a többi jobbnál-jobb pincénél is! És ne feledjétek, hogy 2015 nagyon jó évnek ígérkezik - ezt csillogó szemekkel, egyöntetűen állították borász vendéglátóink, szóval jó borban jövőre sem lesz hiány!

Ha Te is ellátogatnál, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


EGER
Noszvaj: Aki először jár itt, el sem tudja képzelni, hogy fér el ennyi minden egy faluban
A kiváló levegőjű község az Egri-Bükkalján bújik meg, számos szép és rendkívüli épülettel, remek ételekkel és finom borokkal.

Link másolása

Magyarország egyik legkülönlegesebb települése Noszvaj. A kiváló levegőjű község az Egri-Bükkalján bújik meg. Aki először jár itt, el sem tudja képzelni, hogy fér el ennyi minden egy faluban. A titok tán abban rejtőzik, hogy az itt élők imádják és ismerik is a lakhelyüket, és azon vannak, hogy ezt a szeretetet átadják a látogatóknak is.

Ezért is használták ki a covid-járvány bezártságának idejét, és egy új, jól áttekinthető honlapot hoztak létre, ahol a turisták minden fontos információt megtalálnak a látnivalóktól a szállásig, a gasztronómiától az aktív kikapcsolódásig.

A turizmus.noszvaj.hu kifejezetten a turisták keresési szokásaira épít és úgy tálalja a tartalmakat – mondta el Szabó Péter, polgármester. A megújítás nemcsak a designt, a látogatott tartalmak újraírását jelentette, hanem sok képpel és videóval is bővült a site. A legjelentősebb szolgáltatók listázásával könnyedén rátalálhatsz kedvenc éttermedre, lekvárosodra, vagy szálláshelyedre, annak elérhetőségeire.

Kedvcsinálónak pedig íme egy válogatás a látnivalókból:

1. Barlanglakások

A Farkaskő Művésztelep Noszvaj legizgalmasabb látványossága. Az egykori Betlehem utca, a Pocem régi barlanglakásaival ma a művészeti élet helyszíne.

Bővebben korábbi cikkünkben olvashatsz róla:

2. De la Motte-kastély

A kastély 1774-1778 között épült a 25 hold kiterjedésű parkban, XVI. Lajos stílusában. A magyar barokk kastélyépítészet ékszerdoboza építészeti megoldásaiban igazi illuzionista. Az épületben új kastélytörténeti kiállítás látható. A vadregényes parkjában lévő építmények közül legnevezetesebb a déli sarokban lévő télikert 1810-ből és a hozzá tartozó francia őrség egykori épülete, ahol a pálmák, díszcserjék, virágok díszlettek egykor. A télikert mellett sziklába vájt kápolna is volt.

3. Síkfőkút

Az „eredeti” Síkfőkút régóta kedvelt kirándulóhely. A Kánya-patak, a festői erdők, a tavak, a Szent Imre-forrás és a turistaház vonzó célpont ma is. Noszvaj üdülőövezete egy igazi „zöld paradicsom”, tavakkal, hatalmas fákkal, játszótérrel, büfével, étteremmel. A kutatások is igazolták, hogy ez a terület az ország egyik legtisztább levegőjű települése.

Innen induló túraútvonalak Noszvaj környékén:

Forrástúra a sárga T jelölésen

Síkfőkút - Novaji kunyhó - Várhegy - Attila kút - Síkfőkút

Síkfőkút - Imány-tető - Kerek domb - Patkó hegy - Síkfőkút

Síkfőkút - Attila forrás - Várkút

Kerékpártúra a szomolyai kaptárkövekhez

4. Noszvaji Gazdaház

A Gazdaház, a helyi tájház, a noszvaji közösségi élet lelke. Jeles napokon rendezvényeket tartanak családi programokkal, gasztro bemutatókkal, helyi termék és kézműves vásárokkal. A ház külső megjelenésében és belső berendezésében hű képet ad az 1800-as évek végének lakásviszonyairól, és a benne lakó jómódú, földműves családok életéről.

5. Imány-tető

Ha páratlan kilátásban szeretnél gyönyörködni, akkor érdemes felmenni az Imány-tetőre, vagy ahogy régebben nevezték: Árpád-hegyre. A település központjában a 309 méter magas dombtető több irányból is megközelíthető. Fent áll a millecentenáriumi emlékmű az országzászlóval. A domboldal valóságos botanikai szentély, annyi szép vadvirág található itt, köztük több védett növényt is.

6. Magtár Értéktár

A Magtár Értéktár az 1780-as években magok tárolására épült fel. A feladatát még jóval a II. világháború után is ellátta. Szerepét tekintve a Magtár ma már étterem, vagy inkább fogadó, ahol az ételeket a legízletesebben és legegészségesebben készítik el. Ezen kívül néprajzi és ipar-, kultúrtörténeti üvegtár tekinthető meg az állandó kiállításon.

7. Pincesorok

Noszvaj az Egri Borvidék része. Középkori iratok említették már a kiváló vörös bort termő dűlőit. Jellegzetes borai a vörösek közül a Kékfrankos, a Cabernet sauvignon, a Cabernet franc, a Merlot, a fehérek közül az Egri leányka, az Olaszrizling, a Chardonnay. Kedvelt és híres az Egri Bikavér, és az Egri Csillag. Érdemes megkóstolni a helyi rosékat is. A település pincesorai: Szomolyai- és Jókai úti, Kőporosi, Imányi, Emődi, Kis-Imányi és Mátyás-téri. A pincesorok szép sétaútvonalak is egyben.

8. Református templom

A falu első templomának megmaradt faragott kövei a bizonyítékai annak, hogy a 13. század első felében már állt egy kisebb méretű, egyhajós, román stílusú, feltehetően torony nélküli építmény. Később többször is bővítették, szépítették a templomot, ám végül 1928-ban lebontották és helyette egy újat építettek. Az elbontott templom festett fakazettáit a miskolci Herman Ottó múzeumba szállították, majd 1962-ben Egerbe kerültek, ahol restaurálták őket. Jelenleg a Dobó István Vármúzeumban tekinthetők meg. Ezek a fakazetták a történelmi Magyarország egyik legkorábbi ilyen jellegű emlékei. 2001-ben Gelsei Sándor munkájának köszönhetően másolatok készültek az eredeti kazettákról, melyek a noszvaji református templomban lettek kiállítva.

+ 2 tipp

A különleges szálláshelyek mellett kihagyhatatlan a helyi gasztronómia. Az éttermek, cukrászdák mellett sokan foglalkoznak házi finomságok készítésével. Lekvárokat, szörpöket, kolbászokat, gyógyfüves termékeket lehet kóstolni és persze vásárolni. Ezekről is bőséges tájékoztatás olvasható a noszvaji honlapon.

Az aktív pihenést keresőknek pedig jó szívvel ajánlják a Forrástúrát, a Meseutat, a Falusétát is. Hogy mi vár rád, ha nekivágsz a sétáknak, arról is találsz tudnivalókat az oldalon.

Bővebben ITT

A következő hetekben több érdekes rendezvény is lesz:

Márton-nap Noszvajon: November 13-án 10-16-ig a Patakparti Piactéren tartják a Márton-napi rendezvényt. Lesz gyerekprogram, kóstolhatsz finom libás ételeket, válogathatsz a vásári portékák között. Ízelítő a libás ételekből: libaraguleves, vasalt lángos libatepertővel, kelt sütemények, libazúzapörkölt házi tarhonyával, házi csalamádéval, lekváros bukta.

Noszvaji Értéktár helytörténeti előadássorozatot indít: szakértők, kutatók segítségével ismerheted meg a falu gazdag történelmét. Szó lesz „az illuzionista” De la Motte-kastélyról, a hagyományos mesterségekről Noszvajon, a református templom és kazettás famennyezete történetéről, és megismerheted a helyi jeles napokat és népszokásokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

EGER
Újdonság: Izgalmas kalandokkal vár a demjéni via ferrata 11 vasalt útvonala
A kivételes helyi adottságoknak köszönhetően Magyarországon elsőként Demjénben készült „F” nehézségű via ferrata pálya a régi elhagyott riolittufa kőfejtőjében.

Link másolása

Eger közelében, Demjénben új turisztikai attrakcióval várják a tavaszt. 2021 nyarán készült el a település keleti erdős részén, a Bányabérc-kőbányában, a régi érseki kőbányák szikláin a 11 vasalt útvonal.

Az extrém természetjárók a kezdőtől a profi szintig („A-F” pálya jelzésekkel) tehetik próbára ügyességüket és bátorságukat. A kivételes helyi adottságoknak köszönhetően Magyarországon elsőként Demjénben készült „F” nehézségű via ferrata pálya.

Márciusban kölcsönző is nyílik a pályák mellett, ahol a kezdő mászók védőeszközöket bérelhetnek, illetve túravezetést kérhetnek.

A pályákat a régi elhagyott riolittufa kőfejtőjében alakították ki. A bányáról az 1700-as évek elején történik először említés, alkotó kőzete miocén kori vulkáni eredetű riolittufa. Tulajdonosa az egri érsekség volt. Az itt bányászott kő igen jól faragható és ellenálló. A kitermelt követ útépítéshez, hídépítéshez, kútfalazatokhoz, sírkereszteknek, lépcsőnek, fedkőnek, oszlopokhoz használták és szobrászati felhasználásra is alkalmas kőként ismerték. A bánya kb. 80 éve nem működik.

A bánya előnye, hogy nem robbantással, hanem hasítással, repesztéssel történt a kőfejtés, tehát nincs szétrepedezve. Ezáltal a sima felületek alkalmasak voltak rá, hogy látványos és jól használható vasalt útrendszert építsenek ki rajta. Ennek köszönhető, hogy a terület már több éve a sziklamászók kedvence.

A kőfejtő 33 méter magas, függőleges vagy áthajló falfelület. A vasalt út rendszere úgy épül fel, hogy a sziklában 20 cm-től akár 1 méter mélységig műgyantával ragasztott tartóvasak találhatók, melyekhez bilincsekkel van a 16 mm átmérőjű, minősített acélsodronykötél hozzákötve. Ez adja az vázát, illetve az alapvonalát a via ferrata útvonalnak, melyre karabinerekkel tudnak rákapcsolódni a felhasználók. Az előrehaladást szintén a falba beépített lépővasak segítik, melyek kb. fél méter mélységig vannak a kőbe ragasztva.

Összesen 375 méter mászóút készült el a területen.

A terület a falu központjából keleti irányban a Bányaélen keresztül, egy hangulatos tanösvény

sétával érhető el. GPS koordinátái: 47.8327,20.338257. A via ferrata előtti Bánya-udvarban pihenőpadok, asztalok tűzrakóhelyek épületek néhány éve. A parkolás a faluban megoldható.

Bővebb információk ITT

Jelenleg Magyarországon 7 db via ferrata helyszín található:

A via ferrata kipróbálásához nem kell semmilyen engedély. A kötelező felszerelések és megfelelő kalandvágy és a via ferratázáshoz szükséges tudás és tapasztalat birtokában, illetve túravezető segítségével bárki használatba tudja venni.

A pályák használatához kötelező a szabványos egyéni védőfelszerelések viselése (beülő heveder, energiaelnyelő kantár, hegymászó sisak; Ajánlott: védőkesztyű, jól tapadó cipő).

Kezdők és bizonytalanok számára kötelező a képzett túravezetővel teljesíteni az útvonalat. A túravezető amellett, hogy biztonságban végigvezeti a résztvevőket az egyes szakaszokon, szükség esetén egy esetleges mentésben is hatékonyan részt tud venni. A túravezetést képzésben részt vett túravezetők látják el.

A vasalt utak mászása nem veszélytelen sport. A biztonsági szabályok betartása mellett is esetenként előfordulhat, hogy valakit sérülés ér, esetleg rosszul méri fel a képességeit és menet közben elfogy az ereje vagy pánikba esik. A via ferrata pályák használói nem állnak az üzemeltető felügyelete alatt, így az esetleges mentésről nekik és a helyszínen lévő társaiknak kell gondoskodniuk. Segítséget 112-es segélyhívó számon kérhetnek. Éppen ezért kiemelten javasoljuk, hogy az önálló mászók ne egyedül, hanem társakkal vagy kísérőkkel érkezzenek.

A vezetett túrák esetén a mentést a túravezető koordinálja, amely során vagy ő maga menti le a bajba jutott résztvevőt vagy intézkedik a speciális mentők kihívásáról és fogadásáról (112).


Link másolása
KÖVESS MINKET:


EGER
A Rovatból
Pocsolyaképek Egerből: a természet és a fotós játéka látványos eredményt produkált
Az eső utáni utcák, a patak vagy a tó víztükre mind-mind megannyi tükör, amibe érdemes belenézni.
Fotók: Vámossy Béla - szmo.hu
2022. január 21.


Link másolása

A tükröződés mindig hálás téma egy fotósnak. Hát még ha olyan szép városban játszhat el a fura, feje tetejére állított világgal, mint Eger. A belváros, a park, a régi házak remek témát adnak. Az eső utáni utcák, a patak vagy a tó víztükre mind-mind megannyi tükör, amibe érdemes belenézni. Kukkantsatok bele ti is:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


EGER
Eger meseszép barokk belvárosában karácsonyi hangulattal várnak
Ünnepi fényárba öltözik a Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és a Vár.
Vámossy Béla - szmo.hu
2021. december 10.


Link másolása

Az adventi készülődés idején csillogó fények, csodálatos díszletek, remek programok és hamisítatlan karácsonyi hangulat vár minden egrit és Egerbe látogatót a meseszép barokk belvárosában.

Ünnepi fényárba öltözik a Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és a Vár. Térzene, koncertek, forralt borok végeláthatatlan kínálata, hagyományos adventi ételek és italok, valamint színes programok a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A teljesség igénye nélkül ez az, amit városunk az egrieknek és az Egerbe látogatóknak kínál az adventi időszakban, egészen az újév első hetéig.

Részletek ITT


Link másolása
KÖVESS MINKET: