Tornádó Kunmadarason

A vihart és az esőt sok helyen forgószelek kísérik, Kunmadarason - és talán Cegléden is - a tuba alja leért a földre, vagyis ott tornádó vonult végig - igaz, a tengerentúlinál jóval kisebb méretű. Nézzétek meg a legfrissebb képeket!

Link másolása

Hatalmas eső hullott az ország egyes részein a tegnap éjjel óta tartó viharos időjárás következtében. Az Időkép információi szerint az ország jelentős részén jelenleg is esik az eső. A viharokat többfelé - például Maroslelén és Magyarbánhegyesen - jégeső is kísérte. Nagyon sok helyen láttak tubákat is (olyan forgószél, aminek "tölcsére" nem ér le a földig). Nem tudni, hogy a Cegléden látott jelenség tuba, vagy forgószél-e, az viszont biztos, hogy Kunmadarason tornádót láttak az Időkép észlelői.

bencsikjkmadaras

Bencsik József, Kunmadaras

boroscsabacegled

Boros Csaba, Cegléd

boszenfonyod

Boszen képe Fonyódról

kisperge

Kisperge fotója Legyesbényéről egy újabb tubáról, mely elképzelhető, hogy a földfelszínt is elérte

kissjcegled

Kiss János, Cegléd

nemeth78

Nemeth78 felvétele Tápiószőlősről

todorkalmankunmadaras

Tódor Kálmán, Kunmadaras

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint pénteken a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felén néhány órára kisüthet a nap. Pénteken is többfelé számíthattok csapadékra: nyugaton eső, a Dunától keletre záporeső, néhol zivatar is várható. A délnyugati, csütörtökön a Kisalföldön még északnyugati szél többfelé megerősödik. Éjszaka párássá válik a levegő, több helyen képződhet köd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a Dunántúlon 12 és 15, keleten 15 és 21 fok között várható.

Ha te is várod már az igazi nyarat, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: