Óriási felfedezés a Marson

A hírforrások szerint a hatkerekű mars-járó, a Curiosity valami különleges dolgot fedezett fel a bolygón. Pontos részleteket csak december első hetében osztanak meg a kutatók, de addig is tudjatok meg többet a rejtélyről!

Link másolása

Történelmi felfedezést tehetett a hatkerekű mars-járó, a Curiosity. Hogy pontosan mit, azt azonban egyelőre nem árulják el a kutatók. Azt mondják, mindent újra és újra ellenőrizniük kell. Addig is tudjatok meg többet a rejtélyről!

John Gotzinger, a Curiosity küldetésének egyik vezetője a National Public Radio nevű amerikai rádiónak a napokban úgy nyilatkozott, hogy olyan dolgot találtak a minták elemzése során, amely valóban falrengető eredmény lehet, és bekerülhet a történelemkönyvekbe.

A bejelentés óta mindenki azt találgatja, hogy mi is lehet a nagy felfedezés. A pontos információra még várnotok kell. December első hetében tartják az Amerikai Geofizikai Szövetség konferenciáját San Franciscoban, és az eredményeket itt hozzák nyilvánosságra. Addig újra és újra ellenőrziznek mindent, hogy biztosak lehessenek benne, nem a véletlenül magával vitt floridai levegőt találta meg a marsjáró.

Sample Analysis at Mars nevű müszeregyüttes

A Curiosity a Sziklafészek (Rocknest) nevű részen dolgozott, és robotkarjával november 9-én öntött először egy maréknyi finom szemcséjű homokot a Marsi Minta Elemzőbe. A Sample Analysis at Mars (SAM) névre hallgató műszeregyüttes alkalmas szerves molekulák kimutatására is. A minták két spektrométeren és egy gáz kromatográfon haladtak át. November 16-án a Curiosity tovább indult a területről kőzetekben gazdagabb részek felé, azonban a felfedezés valószínűleg még a Rocknestnél talált mintákkal kapcsolatos.

A Curiosity fő célja a marsi élet lehetőségének vizsgálata. Bár tíz különböző műszere van, azonban segíti célja elérésében, azonban a SAM az egész szerkezet "szíve", a tudományos rakomány több mint felét is ez a műszer teszi ki.

Ha szeretnéd tudni, mit talált a Curiosity, nyomj egy lájkot! :)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: