Te mennyit keresel egy sztárfocistához képest?

Ebben a tesztben a leghíresebb futballisták fizetésével mérheted össze a sajátodat. Vigyázat, az eredmény lehangoló lesz!
Forrás: BBC - szmo.hu
2016. április 17.


Link másolása

Köztudomású, hogy a foci nemcsak sport, hanem a világ egyik legnagyobb üzlete is egyben: a sportklubok tulajdonosai nap mint nap kötnek milliódolláros üzleteket az ifjú tehetségek feje felett. Ráadásul - mintha ez még nem lenne elég - az összegek napról napra nőnek:

az angol első osztály 20 csapata ugyanis 950 millió fontos rekordösszeget, vagyis több, mint 372 milliárd forintot költött focistáira a legutóbbi szezonban.

Így értelemszerűen a legértékesebb focisták fizetése is ugrásszerűen megnőtt. Ma már az angol első osztály heti átlagfizetése a 31 ezer fontot (~12 millió forintot) is eléri. Ez pedig több, mint az angolok átlagos éves fizetése!

A BBC-n közzétett fizetéskalkulátor segítségével pár nagyon egyszerű lépésben most te is összemérheted a fizetésedet a legnagyobb focisták bérével.

De figyelmeztetünk, az eredmény meglehetősen lehangoló lesz: egy jobb magyar fizetés összegét ugyanis néhány perc alatt megkeresi egy Cristiano Ronaldóhoz mérhető sztárfocista!

Ezen a linken ti is kipróbálhatjátok a bérkalkulátort.

Elő az időgéppel! Ha az Úr 245. esztendejében kezdek el dolgozni, már majdnem meg is kerestem volna Cristiano Ronaldo éves bérét!

berkalkulator2

Tetszett a cikk? Nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: