Eb: még egy húzásuk van az oroszoknak, aztán mehetnek haza

A szurkolói rendbontás miatt kizárták az oroszokat, de az ítéletet felfüggesztették.

Link másolása

Ha csak egyszer is balhéznak innentől fogva az oroszok a kontinensviadalon, ha csak egy széket is kitépnek a helyéből, akkor végleg kizárják a válogatottat - döntött az európai labdarúgó-szövetség (UEFA).

Az oroszokra emellett 150 ezer eurós bírságot is kiróttak. Nemcsak a marseille-i stadionon belül történt verekedés, hanem pirotechnikai eszközök használata és szurkolói rasszizmus miatt is büntették a szövetséget.

Ilyen súlyos büntetés még nem volt

Ha az oroszokat kizárják, az példa nélküli lesz, mert ilyen súlyos büntetésre Európa-bajnokságon még nem került sor. A jugoszlávok 1992-ben a délszláv háború miatt kaptak kizárást, emiatt utazhattak a dánok az Eb-re, de a döntés akkor még a torna előtt megszületett. Az orosz szövetség ellen azután indított eljárást az UEFA, hogy a drukkereik rátámadtak az ellenfél szurkolóira az Anglia–Oroszország csoportmeccs után Marseille-ben.

Az európai szövetség azt is figyelembe vehette, hogy

az oroszokkal már a 2012-es Európa-bajnokságon is volt gond,

akkor a lengyel–ukrán torna egyik helyszínén a biztonságiakra támadtak rá huligánok. Akkor is volt stadionon kívüli rendbontás is: az orosz szurkolók lengyelekkel verekedtek Varsóban.

Az oroszok legközelebb a szlovákok ellen lépnek pályára Lille-ben, ahol várhatóan sok angol száll majd meg, mert Anglia a szomszédos Lens-ban játszik a walesiekkel. Az angol szövetség már most attól tart, hogy a két szurkolótábor ismét összecsaphat.

Bonjour, ёпта!

Russian Ultras (@russianultras_com) által közzétett fénykép,

via BBC

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: