hirdetés

DUNAKANYAR

Világító adventi kalendáriummal készül Szentendre az ünnepi időszakra

A város különböző pontjain várnak majd a szépen feldíszített ablakok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 20.

hirdetés

Szentendrén is elmarad a hagyományos adventi programsorozat. Ezért a város több újdonsággal próbálja megteremteni az ünnepi hangulatot.

A Szentendrei Kulturális Központ ötlete alapján biztonságban, de mégis egy kicsit együtt tölthetik az itt élők és az ide látogatók a várakozás időszakát.

Mint írják: Hogy ezek a hetek varázslatossá váljanak, idén csatlakozunk egy

már országosra nőtt kezdeményezéshez, a Világító adventi kalendárium-hoz.

A játékot Grimmé Dévényi Erikának köszönhetjük, aki először néhány évvel ezelőtt Solymáron szervezte meg, és azóta országos méretűvé vált a világító adventi kalendárium.

hirdetés

Most Szentendrén is létrehoznak egy világító, adventi kalendáriumot.

A játék lényege, hogy december elsejétől minden nap más-más helyi lakos díszíti ki, és világítja ki az ablakát a szintén világító aznapi adventi számmal. Karácsonyhoz közeledve így egyre több ablak világít majd Szentendre utcáin. Szenteste pedig egyszerre hoz fényt az összes ablak.

Azt, hogy melyik nap hol csillan fel a kidíszített ablak egy térképen lehet majd nyomon követni. A térkép alapján egy késő délutáni séta során minden nap megkeresheted az újabb világító kalendáriumi ablakot. Ha pedig elküldöd – akár „ablak-tulajdonosként”, akár sétáló felfedezőként – az ablak fotóját, akkor hozzájárulsz ahhoz, hogy a látványban mindenki gyönyörködhessen.

A játék menete:

A városlakók közül bárki jelentkezhet a játékra. Aki szeretné feldíszített ablakát a szentendrei világító kalendáriumba tudni, november 25-ig írja meg jelentkezését a rendezveny@szentendre.hu email címen, lakcíme megjelölésével. Ezt követően kapod meg a számodat és felkerülsz a térképre. Az adott napon kiteszed a számot a feldíszített ablakodba, ami karácsonyig kint is marad.

Bővebb információk ITT

A hagyományos programok helyett pedig számos más lehetőséggel készülnek, ezekről bővebben ITT olvashatsz.

Egy kis kedvcsináló: ilyen volt egy korábbi havas téli nap Szentendrén. Reméljük, hogy idén is gyönyörködhetünk hasonló látványban:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk