hirdetés

DUNAKANYAR

Már nyit a Szentendrei Skanzen: sétálójeggyel barangolhatsz a régi házak között

Az Étterem, a Pékség, a Portéka- és Szatócsbolt is vár, de néhány dolog változik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 22.

hirdetés

Hétvégétől újra mehetsz a szentendrei Skanzenbe. Május 23-tól ismét megnyitja kapuit a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

A múzeum sétálójeggyel látogatható a megszokott nyitvatartási időben

- keddtől vasárnapig 9.00 és 17.00 óra között. Rendezvényeket előreláthatólag augusztus 15-ig nem tart a múzeum.

A Magyarország népi építészetét, lakáskultúráját bemutató házak, épületek még zárva lesznek. Egyes épületbelsők megtekinthetők, korlátozott számú, üvegfallal ellátott kiállítás látogatható.

Sétálhatsz a tájegységekben, az utcákon, az épületek között, az udvarokban, portákon, felfedezheted a múzeum 60 hektáros parkját. Nyitva tartanak a múzeum boltjai, vendéglátó egységei: az Étterem, a Pékség, a Portéka- és Szatócsbolt.

hirdetés

A járványügyi és távolságtartási szabályok betartásával fogad látogatókat a múzeum és látogatóit is ezek betartására kéri. A sétálójegy ára egységesen 1000 Ft. Ingyenes belépésre jogosultak: 14 év alattiak, 70 év felettiek, illetve azok a látogatók, akik normál és rendezvényes napokon eddig is ingyenesen léphettek be a Skanzen területére. Az ebtartási szabályok előírásait követő gazdikat is várják a kutyákkal együtt. A jegyet online is meg lehet vásárolni, vagy a pénztárban, ahol elsősorban a kártyás fizetést javasolják.

Zárt térbe csak maszkkal léphetsz be (igény esetén egyszer használatos maszkot vásárolhatsz a bejárati épületben). A zárt terekbe (pl. bejárati épület, mosdó) belépők számát maximalizálták, várakozási idő esetén türelmet kérnek.

A személyzet is természetesen maszkban, kesztyűben lesz jelen a múzeumban. Rendszeresen fertőtlenítik és takarítják a mosdókat. A múzeum több pontjára kézfertőtlenítőket helyeznek ki szabad használatra.

A Skanzen Vonat nem üzemel. Bicikli, kisszekér, roller bérelhető a bejárati épületben.

Bővebb információk ITT


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk