hirdetés

DUNAKANYAR

Ha csendes andalgásra vágysz, akkor irány Leányfalu és a Dunapart

Hidd el, nem véletlen, hogy sok híresség is sétálgatott, elmélkedett errefelé, vagy épp itt ihlette meg őt a táj békéje.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 05.

hirdetés

A Dunakanyar felé haladva a Duna partja rendkívül változatos. Ahány település, annyiféle a part is. Van ahol széles korzó vár, van ahol kavicsos, homokos strand és van ahol hatalmas árnyas fák alatt húzódó, romantikus sétára csábító sétány vezet végig a part mentén.

Leányfalunak ez a része maga a megtestesült kikapcsolódás. Kis rejtett homokpadok, vízbe hajló fák alatti kuckók, kis hajókikötő, mindig éhes kacsák... És persze a táj, meg a Duna megunhatatlan látványa.

Érdemes eljönni idő még akkor is, ha csak pár órája van az embernek. Uzsonnás kosárral is jöhetsz, mert vannak fából padok, asztalok, de a sportolni vágyókra is gondoltak, szabadtéri kondigépekkel várnak.

Sok híresség is szívesen töltött el Leányfalun hosszabb időt. Írók, költők, festők, művészek tanyája volt már régen is. Gyulai Páltól Móricz Zsigmondig, Karinthy Ferenctől Márai Sándorig hosszú a sora az itt élő és alkotó hírességeknek.

Ide mindig érdemes elsétálni, akár nyáron, akár ősszel, mert a természet ezer arca megunhatatlan. Íme egy kis ízelítő: még a szürke eső előtti órákban is gyönyörű a vidék.

hirdetés
davsdrsdrsdrdavdigdigdigdavdavdav

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk