hirdetés

DUNAKANYAR

Egy napra te is huszár lehetsz a Skanzenben

Az idén 50 éves Skanzen bátor ifjakat vár, akik igazi huszárpróbán vehetnek részt. Ráadásul a belépés ezen a napon ingyenes lesz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 08.

hirdetés

Az idén 50 éves Skanzen a nemzeti ünnepen bátor ifjakat vár, akik igazi huszárpróbának vethetik alá magukat. A huszártáborban megismerhetitek, milyen volt régen a katonaélet.

A méltó ünnepléshez mindenki megvarrhatja a saját kokárdáját, zászlóját, de készül korabeli ajándék, monogramos keszkenő, díszített mézeskalács is a hadba vonulóknak. Szólnak a katonabúcsúztató dalok, elsajátíthatók a különböző tájak verbunk táncai is. A megfelelő huszáröltözethez nem maradhat el a huszárcsákó és a fakard közös elkészítése sem.huszar3

Ágyúgolyót készíthettek és elleshetitek a kovácsmesterség fortélyait is. A huszártáborban a Történelmi Lovas Egyesület tart lovas díszbemutatót és huszárkiképzést, ahol a huszárok viseletét, fegyvereit, a paripák felszerelését is megismerhetitek.

A Skanzen utcáin sétálva megelevenedik a reformkor, sőt a korabeli hajviseletnek megfelelő frizurákat is készítenek, kávéházi hangulatba csöppenhettek, vagy rendhagyó történelemórán vehettek részt.

Március 15-én a Skanzenbe ingyenes a belépés.

hirdetés

A részletes programot ITT találjátok.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk