hirdetés

DUNAKANYAR

A part, amely nyáron megtelik strandolókkal, ősszel pedig a kirándulóké és a hattyúké

Dunabogdány az egyik legkedveltebb folyóparti fürdőzőhely a melegben. Most másért érdemes felkeresni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 04.

hirdetés

Dunabogdány Budapest és Esztergom között található félúton. A területén ősidők óta éltek már. Ma körülbelül háromezren lakják, de szép időben, vagy nyáron sokan keresik fel a hangulatos települést.

Egyik legismertebb része a szabadstrand, amely elsők között jött létre a Dunánál. A partja homokos, a jól úszók még a túlpartra is átmerészkednek. A sétány mentén hatalmas fák adnak árnyékot. Az utóbbi időben egyre komfortosabbá vált, kemping, étterem is van a közelében. Nyári melegben a hétvégeken szinte mozdulni sem lehet itt.davsdrdig

De mikor beköszönt az ősz, akkor átveszi az uralmat a csend és a nyugalom. Most is sokan megfordulnak errefelé, sétálnak, kirándulnak, vagy leülnek a padokra, és élvezik a hangulatos, romantikus partszakaszt. A vadkacsák és hattyúk veszik át az uralmat a folyóban.

A helyiek is szívesen kijárnak ide, és a környékbeliek is gyakran megfordulnak a part menti étteremben, vagy betérnek a sétányon található Pisztrángosba.

A gyerekek is örömmel jönnek, hiszen a part menti homokban még ilyenkor is remekül lehet várat építeni, de van játszótér is a kicsiknek.

hirdetés

Ha szívesen kimozdulnál otthonról, akkor irány Dunabogdány, tegyél egy nagy sétát a parton. Garantáltan felfrissülsz és feltöltődsz itt.davsdrdavdigdigdigsdrdavsdrdigdig


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk