hirdetés

CÍMLAPFOTÓK

Vándor: fotósunk képeihez írt számot egy magyar rapper

Czakó Balázs fotókiállításának ajánlójaként videoklip is készült, amihez Deego írt egy személyre szóló számot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. november 10.

hirdetés

Czakó Balázs évek óta fotóz a szerelkemagyarország.hu-nak, képeivel ti is nap mint nap találkozhattok a portálon. Balázs 50 képéből most kiállítás nyílt a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi könyvtárban, Vándor címmel. A kiállítás ajánlójaként Balogh Tamás készített egy majdnem 3 perces videót. A kérdés már csak az volt, honnan szerezzenek a videó alá aláfestő zenét, ami jogtiszta, és minden szempontból illik Balázs képeihez?

Ekkor jött a mentő ötlet. Balázs gyerekkora óta rapet hallgat, a legnagyobb kedvence a magyar hiphop. Először AZA-t kereste meg, AZA-t, aki 1998 óta aktívan zenél és a magyar rap meghatározó alakja. Szerencsére AZA ismerte Balázs képeit, így Balázs kiválasztott a videó alá egy instrumentális alapot. Innen pedig mesélje tovább a történetet ő maga.

"Ekkor jött az ötlet, mi lenne, ha nem csak egy instrumentális zene szólna a videó alatt, hanem lenne rá egy kis szöveg is. Itt sem nagyon kellett gondolkodnom, egyértelmű volt, hogy kit fogok ezzel megkeresni. Az első minőségi magyar zene, ami eljutott hozzám, az Deegotól a "Kígyók mérgesek" című trek volt, azóta Ő a kedvenc magyar előadóm.

Én eredetileg csak egy négysoros kis "refrénre" gondoltam, álmodni sem mertem többről. Aztán, mikor Deego válaszolt, és arra gondolt, hogy egy egész számot is írna a képekről - na, akkor majdnem leestem a székről. Tetszett neki az alapzene és a képek is, megfogta a dolog tematikája és a kihívás, hogy egy szakma köré kell felépíteni egy dalt. Aztán később, mikor átküldte a nyers verziót, úgy éreztem, valóra vált egy álmom. Annyira személyre szóló volt, annyira az én képeim villantak be az egyes sorok hallatán, hogy azt az érzést azóta sem nagyon tudom szavakba foglalni."

hirdetés

Íme a videó - a címe: Vándor

_CZB4004_1200x800

Deego a mikrofon előtt

Annak bizonyítékaként, hogy mennyire személyre szóló, "fotós" számot alkotott Deego, álljon itt néhány idézet a számból:

"Húzom a dorkót, lépek, az éjszaka vár

Beivódott a kezembe az objektív fémszaga már

Míg más alszik én a városban portyázom

Aztán másnap reggel a lelőtt vadakat elpostázom"

"
Folyton fókuszálok, a záridőm végtelen

A tejutak kátyúit a csillagokkal fércelem"

_CZB0077_1200x675

Érdemes megnézni a kiállítást, Balázs lenyűgöző képeket készített

_CZB0124CzB_1200x615

_CZB4611_1200x806

Ma már a drón is egy fontos munkaeszköz

_CZB4635_1200x800

_CZB4683_1200x800

1_1200x675

2_999x900

Utaznak a képek a kiállításra

4_1200x800

Czakó Balázs a képeivel

A tervek szerint a Vándorból vándorkiállítás lesz, és más helyszíneken is kiállítják Balázs képeit. Addig is Zalaegerszegen nézhetitek meg a kiállítást, december végig tart. További infókért KATT IDE.

Ha tetszettek a képek és a klip, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk