?> /cimlapfotok/vandor-fotosunk-kepeihez-irt-szamot-egy-magyar-rapper/ Vándor: fotósunk képeihez írt számot egy magyar rapper | szmo.hu
hirdetés

CÍMLAPFOTÓK

Vándor: fotósunk képeihez írt számot egy magyar rapper

Czakó Balázs fotókiállításának ajánlójaként videoklip is készült, amihez Deego írt egy személyre szóló számot.

Link másolása

hirdetés

Czakó Balázs évek óta fotóz a szerelkemagyarország.hu-nak, képeivel ti is nap mint nap találkozhattok a portálon. Balázs 50 képéből most kiállítás nyílt a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi könyvtárban, Vándor címmel. A kiállítás ajánlójaként Balogh Tamás készített egy majdnem 3 perces videót. A kérdés már csak az volt, honnan szerezzenek a videó alá aláfestő zenét, ami jogtiszta, és minden szempontból illik Balázs képeihez?

Ekkor jött a mentő ötlet. Balázs gyerekkora óta rapet hallgat, a legnagyobb kedvence a magyar hiphop. Először AZA-t kereste meg, AZA-t, aki 1998 óta aktívan zenél és a magyar rap meghatározó alakja. Szerencsére AZA ismerte Balázs képeit, így Balázs kiválasztott a videó alá egy instrumentális alapot. Innen pedig mesélje tovább a történetet ő maga.

"Ekkor jött az ötlet, mi lenne, ha nem csak egy instrumentális zene szólna a videó alatt, hanem lenne rá egy kis szöveg is. Itt sem nagyon kellett gondolkodnom, egyértelmű volt, hogy kit fogok ezzel megkeresni. Az első minőségi magyar zene, ami eljutott hozzám, az Deegotól a "Kígyók mérgesek" című trek volt, azóta Ő a kedvenc magyar előadóm.

Én eredetileg csak egy négysoros kis "refrénre" gondoltam, álmodni sem mertem többről. Aztán, mikor Deego válaszolt, és arra gondolt, hogy egy egész számot is írna a képekről - na, akkor majdnem leestem a székről. Tetszett neki az alapzene és a képek is, megfogta a dolog tematikája és a kihívás, hogy egy szakma köré kell felépíteni egy dalt. Aztán később, mikor átküldte a nyers verziót, úgy éreztem, valóra vált egy álmom. Annyira személyre szóló volt, annyira az én képeim villantak be az egyes sorok hallatán, hogy azt az érzést azóta sem nagyon tudom szavakba foglalni."

hirdetés

Íme a videó - a címe: Vándor

_CZB4004_1200x800

Deego a mikrofon előtt

Annak bizonyítékaként, hogy mennyire személyre szóló, "fotós" számot alkotott Deego, álljon itt néhány idézet a számból:

"Húzom a dorkót, lépek, az éjszaka vár

Beivódott a kezembe az objektív fémszaga már

Míg más alszik én a városban portyázom

Aztán másnap reggel a lelőtt vadakat elpostázom"

"
Folyton fókuszálok, a záridőm végtelen

A tejutak kátyúit a csillagokkal fércelem"

_CZB0077_1200x675

Érdemes megnézni a kiállítást, Balázs lenyűgöző képeket készített

_CZB0124CzB_1200x615

_CZB4611_1200x806

Ma már a drón is egy fontos munkaeszköz

_CZB4635_1200x800

_CZB4683_1200x800

1_1200x675

2_999x900

Utaznak a képek a kiállításra

4_1200x800

Czakó Balázs a képeivel

A tervek szerint a Vándorból vándorkiállítás lesz, és más helyszíneken is kiállítják Balázs képeit. Addig is Zalaegerszegen nézhetitek meg a kiállítást, december végig tart. További infókért KATT IDE.

Ha tetszettek a képek és a klip, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
CÍMLAPFOTÓK
A Rovatból
hirdetés

Fotók: Így vonult a tömeg a Kossuth térre

Több ezer ember indult el szombat délután az esemény színhelyére.

Link másolása

hirdetés

Mint arról beszámoltunk, több ezer ember indult el szombaton délután Budapesten a Kossuth térre, hogy részt vegyen a lezárások utáni első nagy tüntetésen. 'Igen a Diákvárosra, nem a kínai gigaegyetemre' - a mottója a megmozdulásnak.

Képeinken megmutatjuk, hogyan haladtak a gyülekezéstől az esemény színhelyéig.

A tömeg megérkezett:

A tömeg halad a Kossuth tér felé:

hirdetés

A gyülekező és indulás pillanatai:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
CÍMLAPFOTÓK

A Dunán is lélegzetelállító jégszobrokat produkált a kemény fagy

Sokan ragadtak fényképezőgépet vagy telefont, hogy a szokatlan hideg természeti képződményeit megörökítsék. Mutatjuk a látványos fotókat.
Címkép: Mona33/Időkép - szmo.hu
2021. február 13.


Link másolása

hirdetés

Ahogy korábban mi is emlegettük, az ország leghidegebb pontján, Zabaron -26, míg a Bükkben -35,5 fokot is mértek. Ha ez utóbbi adatot hivatalosan is pontosnak fogadják el, ez lesz a hazánkban valaha mért legalacsonyabb hőmérséklet.

A dermesztő, és akár veszélyessé is váló hidegnek mindenképpen van egy jó oldala is:

számos csoportban és honlapon gyönyörű képeket osztanak meg azok az amatőr természetfotósok, aki a rekordhidegben is megtalálják a szépséget.

Az Időkép által szombaton közzétett fotók tanúsága szerint nemcsak a Balaton, hanem a Duna mentén is gyönyörű képződményeket produkált a természet.

hirdetés

Holopzoltan (Esztergom) / Időkép:

Marmar (Kisoroszi) / Időkép:

Gtadri (Kopaszi gát) / Időkép:

Lapozás után a képsorozat folytatódik.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
CÍMLAPFOTÓK

Nyíregyházán is megteltek a vendéglátóhelyek, amint megnyitottak a teraszok

Sokan kihasználták a lehetőséget, ellepték az éttermeket, a kávézókat és a sörözőket.

Link másolása

hirdetés

Országszerte megnyitották teraszaikat és kerthelyiségeiket a vendéglátóhelyek, miután a kormány szombattól engedélyezte, hogy kint már fogadhatnak vendégeket. Nem is kellett hívogatni az embereket, rengetegen éltek is a lehetőséggel.

Azt már megmutattuk, hogy a fővárosban mennyire megteltek az éttermek, a kávézók és a bárok.

Nyíregyházán is sokan fogyasztottak a vendéglátóhelyek teraszain. Az MTI fotósának képein látszik, hogy a pincéreknek és a szakácsoknak bőven volt dolguk szombaton.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
CÍMLAPFOTÓK

Budapesten vannak a legszebb villamosvonalak? – Mutatunk 10 fotót, ami szerint igen

Vannak olyan villamosvonalak, amelyekről nem is gondolnánk, hogy ennyire jól festenek egy fotón.

Link másolása

hirdetés

A budapesti villamoshálózat teljes, 149 kilométeres hosszával a világ 10 legnagyobbja között szerepel. Ez a cikk a benne látható villamosvonal-szakaszokkal természetesen teljesen szubjektív - kinek mi a szebb, hangulatosabb látkép.

Több ilyen szakasz sokak számára már ismerős lehet, mi most összegyűjtöttük a leginspirálóbb szakaszokat egy csokorba - olyanokat is, amikről nem feltétlenül gondolná azt azonnal az ember, hogy arról készítené álmai fotóját.

A 41-es villamos Kamaerdő Ifjúsági Park végállomására kiérve nem is érzi az ember, hogy Budapest határán van, annyira eldugottnak tűnik a Hosszúréti-patakkal, erdővel körülölelt szakasz.

Az óbudai Promenádon található, a világ első egészalakos Puskás Öcsi-szobra kiváló előtere a történelmi házikók között elsuhanó 19-es és 41-es villamosoknak

A listáról kihagyhatatlan egy kakukktojás, ugyanis a fogaskerekűt hivatalosan a BKV 60-as villamosvonalként tartja számon

hirdetés

A Gellért-hegy oldalában lévő pálos kolostor az előtte elhaladó 19-es és 41-es villamosokkal egyetemben idilli hátteret alkothat bármely bámészkodónak

A felújított Kossuth téren áthaladó 2-es villamos a Parlamenttel a háttérben ebből a perspektívából kicsit azt a hatást kelti, mintha az ember egy terepasztalon lenne

Az 56-os villamos a II. kerületi Versec soron található szakaszon gyönyörű képet ad az őt körülvevő zöld környezettel, de Városmajortól egészen Hűvösvölgyig szinte bármelyik szakasza bátran fotózható, annyira fotogén a vonal nagy része

Az 59-es villamos az Apor Vilmos teret elhagyva, a Márton Áron tér irányába felkapaszkodva a hegyre, a Németvölgyi útról tökéletesen belátható, megfigyelhető

A pesti Duna-korzónál kevés romantikusabb, ikonikusabb budapesti képet tudunk elképzelni magunknak, nem véletlenül tartják nemzetközi berkekben is számon az oldalában húzódó 2-es villamosvonalat a világ 10 legszebbje között

A Szabadság hídon áthaladó 47-es és 49-es villamos nem egy filmjelenetben szerepelt már, innen sem maradhatott ki - egy kicsit más perspektívából

A 19-es és 41-es villamosokból ebben a cikkben nincsen hiány: nem hagyhattuk ki a budai Várkert bazár oldalában fekvő részt sem, a kompozíciót jobb oldalt a lenyűgöző Lánchíd látképével zárva


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk