CÍMLAPFOTÓK
A Rovatból
hirdetés

Kirobbanó életöröm a Veszprémi Utcazene Fesztiválon

Nézzétek meg fotósunk, Pozsonyi Roland lenyűgöző és magával ragadó képriportját az egyik leghangulatosabb magyar fesztiválról!

Link másolása

Hogy milyen a Veszprémi Utcazene Fesztivál? Tapintható a zene szeretete, az emberek ugyanúgy összekeverednek, mint ahogy a zenei műfajok. Élettel teli és mégis élhető, nincs akkora tömeg, hogy hosszú perceket kelljen várni bármire, és még belépőt sem szednek. Ha pedig szomjas vagy, irány a kisbolt. Pozsonyi Roland személyes élményei alapján készült az alábbi képriport.

1. A fesztivál elengedhetetlen kelléke az üveg bor.

veszprem_01

2. Beindul a buli: színpadon a Mac Abbé et le Zombi Orchestra.

veszprem_02

3. Stílusos frontember.

veszprem_03

4. Lányok extázisban.

veszprem_04

5. Másnap. Délután 4 óra. A veszprémi húszemeletes tövében Upor András nyomja a bluest. valószínűleg egyik kedvenc száma, az Angry Song szól.

veszprem_05

6. Fiatalság, bolondság.

veszprem_06

7. Minden évben felbukkan a lufis ember.

veszprem_07

8. Merchandise pult. A fura figurát és zenekarát később megismerjük.

veszprem_08

9. A mindennapos éjjeli káoszt a The Syndrome zenekar kezdi meg.

veszprem_09

10. A Santa Machete folytatja. Lassan tényleg kifejtjük, hogy kik ők.

veszprem_10

11. Tűzvarázsló.

veszprem_11

12. Még több tűzvarázsló.

veszprem_12

13. A Scarecrow zenekar blues hiphopot játszik, amit egyrészt nagyon kevesen művelnek, még kevesebben jól, de ők speciel zseniálisan.

veszprem_13

14. Azért a blues része vitte a prímet. Laza, dinamikus, feelinges kis koncert volt.

veszprem_14

15. A közönségnek is igencsak bejött.

veszprem_15

16. A frontembert meg képtelenség volt leállítani.

veszprem_16

17. Újabb másnap, újabb délután. Muzsikálás a Kossuth utcában. Ilyenkor még kicsit matiné hangulat van.

veszprem_17

18. Meleg volt.

veszprem_18

19. Tényleg nagyon meleg volt, a hangulat viszont továbbra is matiné jellegű, de a zene már színpadokról szól.

veszprem_19

20. Idősek gangelnek az árnyékban. Nem lehet tudni, hogy a tegnap estét beszélik át, vagy a ma estére készülnek, valószínűleg mindkettő.

veszprem_20

21. Rock and roll. Aki először táncolt, ingyen kapott cédét.

veszprem_21

23. Mezítláb vagy cipőben a belváros utcáin? Teljesen mindegy.

veszprem_23

24. A blues újra virágkorát éli. Sam "Redbreast" Wilson pedig biztosan nem marad szomjas a fellépése után.

veszprem_24

25. A Food Truck Show is jelen volt. Ez a streetfood, vagy finom, vagy nem tudjuk, de az biztos, hogy menő.

veszprem_25

26. Éhes kislány.

veszprem_26

27. Az Ikon Street híres debrecenije itt is népszerű volt. Igaz, szerintünk itt most épp a hamburgerjüket vásárolták meg, de reméljük, hogy az is nagyon finom.

veszprem_27

28. Ideje említést tenni a Santa Machete zenekarról, a Wombo Orchestra új formációjáról. Saját bevallásuk szerint a Nap energiája és a tomboló viharok inspirálják őket, a tagok meghatározhatatlan eredetű maszkokban lépnek fel, az énekes-percussionös hölgyet pedig Panterának hívják. Egyébként afro-soul-latin-jazz-dance zenéjükkel abnormálisan nagy bulit csaptak.

veszprem_28

29. A fesztivál nagy öregjei, a minden évben visszalátogató La Tresca.

veszprem_29

30. A La Tresca zenekart - meg úgy az egész fesztivált - minden korosztály imádja.

veszprem_30

Ha tetszett a képriport, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


CÍMLAPFOTÓK
A Rovatból
A havas-jeges Tisza-tó a magasból: olyan részleteket láthatsz, amiket még a partról sem fedeznél fel
Nádasban kanyargó kis csatorna, a jegesedést úszkálással megakadályozó vízimadarak, a természet alkotta jégcsodák, kis játékoknak tűnő hajók a kikötőben... Egyszerűen csodás.
Fotók: Ljasuk Dimitry - szmo.hu
2022. január 14.


Link másolása

Pár napja a Tisza-tónál is beköszöntött az igazi fehér, havas, jeges tél . A hó fehérbe burkolta a tájat, amelynek minden kis szeglete még érdekesebb, még látványosabb lett, főleg madártávlatból. A vidék szerelmese, Ljasuk Dimitry segítségével, és a képekhez fűzött kis történeteivel, információival most te is bepillanthatsz ebbe a különös téli világba.

Tiszaörvény felett havas tölgyek és nyárfák szemlélik a folyót:

Azt hiszem mindenki tudja, hogy mi a Tisza beceneve a köznyelvben: Szőke Tisza.

Az ország egyetlen függőcsatornája, a 330 méter hosszú Horthy-csatorna. A végén a vízfordítóval, ami aztán közel 80 kilométeren át vezeti a Tisza vizét a földekre. A függőcsatorna körül mini paradicsom alakult ki. A "Szivárgón" mert így hívják a mocsarat, rengeteg teknős, vadliba, réce és hattyú fészkel. És persze nyáron milliónyi béka éneke segít elaltatni Tiszaörvény szűk 1000 fős lakosságát:

Tiszafüredi Holt-Tisza, bal oldalon fent a szabadstranddal. Ez az a világhírű hely, ahol január 8-án 94 bátor ember csobbant a jeges vízben, amit előtte Sándor Atya megáldott. Középen a Kaland-sziget (pár éve itt egy Kalandpark volt, azért ez a neve):

Absztakt művészet... Mintha a jég lenne a vászon, rajta a fák sziluettjével:

Mindegyik évszakban elképesztően gyönyörű, mesebeli ez a kis csatorna, ahogy a sűrű erdőt keresztezve beletorkollik a Nagy-Morotvába. Kenuval, kajakkal az egyik legjobb úti cél a Tisza-tavon. Imádom!!! (Jó lenne, ha ezen a szakaszon is tilos lenne csónakmotort használni.):

Tiszafüred és Poroszló között, közvetlenül egymás mellett három híd ível át a Tiszán. A vasúti híd elődjét még Józsa György gróf építette fából 1834-ben. A fémszerkezetes vasúti hidat 1923-ban adták át, majd 1962-ben kezdték építeni a közúti hidat. A legfiatalabb, 280 méteres biciklis hidat pedig 2020-ban adták át. Így áll egymás mellett a múlt, jelen és jövő:

2020-ban adták át a poroszlói kerékpáros "Hullám-hidat". Tiszafüredet és Poroszlót összekötő biciklis úton négy új híd is épült. Ezek közül a leghosszabb, 308 méteres hosszával, a poroszlói oldalon található, hullámot szimbolizáló híd. A legkülönlegesebb pedig a tiszafüredi oldalon látható, holland típusú, felnyitható csapóhíd. A hidakról páratlan látvány tárul a vadregényes vízivilágra és a Tiszára - télen is. Egyébként ezen a ponton a legszélesebb a Tisza-tó, közel 7 km a távolság a két part között:

A Poroszlói-medence északi része, ahol a Tisza-tavi Vízi Sétány is található, ezen a nagy nádas szigeten - madármegfigyelő kis kunyhókkal. Ide is csak csónakkal lehet bejutni:

Lihogó valahol Sarud és Poroszló között. Rengeteg vadlúd telel a Tisza-tavon idén is. Mintha évről-évre több érkezne.... Ha nem épp a jégen pihennek, akkor a lihogókban tapossák játékosan a vizet - szemmel láthatóan jól fel is kavarják azt:

Tavaly adták át Sarudhoz közel, a Bölömbika kilátót - ami kizárólag vízen közelíthető meg. Belátni róla az egész Sarudi-medencét. Ott a hóban azok nem autónyomok... a csónakmotorok propellere a sekély vízben járatokat, hosszú árkokat alakítanak ki - ezek rajzolódnak ki télen:

Ez már Kisköre és annak is legújabb, vagy talán legmagasabb büszkesége, a "Lábasház-kilátó". A csónakformájú, 19 méter magas kilátóból belátni az egész Abádszalóki-medencét és a kiskörei vízlépcsőt is:

Jeges csendélet a Köre-kikötőben:

Nyáron vízicsúszda, télen lovascsúszda. De jó, hogy 2022-ben még látni ilyen pillanatot:

Isten hozott a Jóreménység-szigeten. Amikor csak tehetem ellátogatok ide. Ott bent a vízen egy hatalmas szárcsaraj lubickol a végtelennek tűnő Abádszalóki-medencében. A partig hallani vékony- mókás hangjukat. Nyáron együtt újítottuk fel a stéget (JóreményStég) 30 segítőmmel, amit 2020 nyarán építettem. Nagyon szeretem ezt a helyet. És hamarosan készen leszek a nagyjátékfilmemmel is végre, ami arról a fél évről szól, amit ezen a szigeten töltöttem:

Téli csendélet az Abádszalóki-medencében:

Tiszaderzs és Tiszaszőlős között az Aranyosi-sziget a sötétbe vész. A Tisza-tó több száz szigete közül a háromszög alakú Aranyosi-sziget a legnagyobb, amelyet a Tisza folyó ölel körbe. A hatalmas fákkal benőtt sziget mesterségesen jött létre. Az 1970-es évek végén a víztározó építésekor, mederrobbantással született meg, hogy hajózhatóvá tegyék a területet. A Tisza legmélyebb pontja a sziget felső kanyarulatában található, több mint 20 méteres mélységgel. A háttérben a Sarudi-medence nyúlik el:

Még több fotót itt találsz:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

CÍMLAPFOTÓK
A Rovatból
Havas esti varázslat: ilyen mesés lett Szeged és Csongrád a télies időben
A keleti országrészt beborító hólepelben a két Tisza-parti város úgy néz ki, mint egy mesefilm díszlete.

Link másolása

A szombati hóesés sokfelé mesés téli tájjá változtatta a vidéket. Az ország keleti felén volt ahol 10-15 centis hótakaró is kialakult. Az esti fények pedig varázslatossá tették Szeged és Csongrád belvárosát. Tarts velünk egy kis esti didergős virtuális sétára:

Szeged

Csongrád

Még több havas képet itt láthatsz:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


CÍMLAPFOTÓK
Orbánék öröme, csalódott ellenzékiek – A választás estéje képekben
Fotósunk képei a Fidesz-KDNP és az ellenzéki szövetség választási eredményváró rendezvényéről.

Link másolása

Vasárnap este Magyarország egy emberként várta, hogy mi lesz a parlamenti választás eredménye. A Fidesz és a KDNP politikusai és szimpatizánsai Budapesten, a Bálnában gyűltek össze, az ellenzékiek pedig a Városligeti Műjégpályán szemlélték az eredmények alakulását. Végül előbbiek örülhettek, ugyanis a Fidesz és a KDNP ismét fölényesesen tudott győzni. Orbán Viktor úgy fogalmazott: "Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még talán a Holdról is látszik".

Ott voltunk mindkét oldal eredményváró rendezvényén, ahol fotósunk nemcsak a politikusokat, de a pártok szimpatizánsainak várakozását is lencsevégre kapta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


CÍMLAPFOTÓK
Fotók: jégbe zárt világ a tatai Cseke-tónál
A romantikus Angolparkban található víztükör és a part varázslatos hangulatot áraszt, ahogy a jég fogságába esett.
Fotók: Bakó Krisztián - szmo.hu
2022. január 29.


Link másolása

Tatán, a vizek városában az egyik kedvelt sétáló- és pecázóhely az Angolparkban lévő Cseke-tó. A romantikus park, a szelíden kanyargó tópart, az öreg fák, a mellette csobogó patak, a várrom, az elbújós padok ideális helyszínül szolgálnak a csendre, pihenésre vágyóknak.

Az idei télen néhány napra a tó befagyott, és a vízparton pedig varázslatos jeges képződmények jöttek létre. Íme, ilyen a jégbe fagyott világ:

"Gyerekkoromban többször be volt fagyva a Cseke-tó. Tele volt korcsolyázókkal. Sose felejtem, hogy a parton már jött fel a jég, annyira vastagon fagyott be a tó. Nem hittem volna, hogy valaha is ritkaság számba megy majd, hogy ilyen képeket készíthessek itt télvíz idején" - írja a képekhez a fotós.


Link másolása
KÖVESS MINKET: