CÍMLAPFOTÓK

Gigantikus installációk, sztárfellépők, táncosok - fotókon az augusztus 20-i felvonulás

A menetben a magyar eredetmondák jellegzetes állatai, a turul és a csodaszarvas, valamint egy 9 méter átmérőjű korona, és Szent István óriásszobra is megjelent.

Link másolása

Guruló díszletekkel, szobrokkal, sztárfellépőkkel rendeztek felvonulást augusztus 20-án a magyar államalapítás alkalmából. A menet 10 órától indult az Oktogontól, és egészen a Hősök teréig vonultak.

A menetben a magyar eredetmondák jellegzetes állatai, a turul és a csodaszarvas, valamint egy 9 méter átmérőjű korona, és Szent István óriásszobra is megjelent. A felvonulás zárójelképe egy 60 méter hosszú, varrott magyar zászló volt.

A felvonuláson rengeteg táncos, zenész, előadóművész vett részt. Ott volt többek között Péter Szabó Szilvia, Wolf Kati, Navratil Andrea, Horváth Tamás énekesek; a Kelemen Kabátban, a Road és a Göncöl Zenekar is.

Fotók a felvonulásról:

A kormány idén minden idők legnagyobb szabású, több napon át tartó Szent István-napi fesztiválját szervezte meg. A központi programok között lesz parlamenti nyílt nap, Magyar Ízek Utcája, délután a szokásokhoz híven megrendezik a Szent Jobb-körmenetet. A nap folyamán átadják a Szent István-rendet, majd a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseket is.

A nap folyamán a fővárosban több helyen is lesznek koncertek, előadások, kiállítások, gasztronómiai események.

A 20-i ünnepi programokat este 9 órakor "Európa legnagyobb tűzijátékával" zárják a fővárosban.

Emellett országszerte sok településen tartanak ünnepi megemlékezéseket, szentmisét, kenyérünnepet Szent István napja alkalmából. Debrecenben idén is a hagyományos virágkarnevállal ünnepelnek. Szolnokon is lesz légi parádé, továbbá tűzijáték, harcászati bemutató és tiszai hajós, fáklyás felvonulás.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk