/cimlapfotok/1848-as-veteranok-egy-foton-mai-bator-hoseinkkel/
hirdetés

CÍMLAPFOTÓK

1848-as veteránok egy fotón mai bátor hőseinkkel

A Tisztelet a hősöknek című szabadtéri portrékiállítás mutatja be az érdekes párokat a Várban.
hirdetés

A "Tisztelet a bátraknak!" szabadtéri portrékiállítás képein egymás mellé, egy fotóra kerültek a 48-as forradalom veteránjai és kortársaink. Nem véletlenül. A vásárhelyi fényképész, Plohn József képei arra hívják fel a figyelmet, hogy nem csak történelmi időkben tudunk bátrak lenni. A portékon keresztül megismerhetitek ezeket a hétköznapi embereket, akik bátor és tiszteletre méltó módon adják oda magukat egy ügynek.

Antal Mariann

Férjével együtt derékig gázolt a vízben, amely három éve egy nap alatt elöntötte Tolcsva települését. A kimerítő védekezés után önkéntesnek jelentkezett, a mentési munkálatok legfontosabb helyi támasza volt, részt vett a segélyprogramok koordinálásában. Amikor cselekedni kell.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_CC_02.indd

hirdetés

Bálint Gábor

Bálint Gábor több mint tíz éve irányítja az Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi humanitárius és fejlesztési programjait. Épített iskolát Afganisztánban, nyújtott segítséget földrengések, árvizek és háborúk következtében mindenüket elvesztett embereknek Srí Lankán, Líbiában, Etiópiában, Irakban vagy éppen az Észak-Kaukázusban. Jelenleg a Segélyszervezet több mint 7000 embert támogató ukrajnai segélyprogramját irányítja.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_balint

Beke György

Több mint harminc éve menti a vízben bajba jutottakat, hobbija vált hivatásává. Nem gondolná, hogy több bárki másnál, általában akkor tudatosul benne, hogy milyen veszélyes a munkája, amikor hazaér a családjához.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_beke

Bódis Kriszta

Nő, író, pszichológus. Művészként és szociálpszichológusként a társadalmi problémák kezelésével foglalkozik. 1998-2013 között Ózd Hétes telepen, a roma közösségben évekig önkéntes aktivistaként végzett tevékenységének eredménye az Alkotásközpontú szociális és integrációs modell. 2014-től a Van Helyed Stúdió megalapítója és vezetője.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_bodis

Borszékiné dr. Cserháti Erika

Háromgyerekes családanya, az Őrzők Alapítvány önkéntese, a Bátorságpróba című daganatos betegségekben szenvedő gyermekeknek íródott mesekönyv kezdeményezője és társszerzője, számos jótékonysági árverés, futóverseny, élményterápiás foglalkozás, rajzverseny és számos egyéb kezdeményezés szervezője, segítője.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_borszeki

Dobos András

Közel két évtizede a Magyar Máltai Szeretetszolgálat betegszállítás-vezetője, mentős gépkocsivezető. A délszláv háború idején sebesülteket mentett, azóta is a betegszállítást szervezi és végzi a határon innen és túl.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_dobos

Dr. Király Péter

Kisállat-gyógyász szakállatorvos, férj, három gyerek apja, négy kutya és egy macska gazdája. Egyetemi évei alatt egy amerikai kisállatkórházban dolgozott, 1990 óta az általa alapított kisállatrendelők vezető állatorvosa. Az 1992-ben létrejött Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója, és az alapítvány által működtetett Budapesti Állat- és Természetvédelmi Élménypark (rövid nevén Állatsziget) megálmodója.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_kiraly

Dr. Prodán Zsolt

A gyermekszívek specialistája. Több ezer felnőtt és gyermek köszönheti neki az életét, több nyugat-európai és tengerentúli központban megfordult, pár éve mégis hazatért, hogy a hazai működő gyermekszív-transzplantációs és -műszív program még jobbá tételén dolgozzon. Elfoglalt ember, a betegek gyógyulásából töltekezik, kedvenc hőse Gábor Áron.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_prodan

Hajdú Miklós

Több mint huszonöt éve foglalkozik elítéltekkel, tizenöt éve ez a „főállása.” Szent Ágostonnal szólva vallja, hogy „A bűnt utáld, a bűnöst szeresd”. Ehhez tartja magát, közben ápolja a fogvatartottak lelkét korra, felekezetre való tekintet nélkül, és tavaly hazánkban egyedülálló módon megszervezte az első Börtön Cursillo-t, ami a kereszténység lényegi elemeiről szóló lelkigyakorlat rabok számára.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_hajdu

Horváth Ágnes, zászlós

Több misszióban szolgált katonanő. 2011-ben egy motorbalesetet szenvedő ciprusi férfit látott el a mentők érkezéséig, és ezzel megmentette az életét.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_horvath

Hozleiter Fanny (Mosolyka)

Író, blogger, boldogságkutató. Te döntesz című első könyve nagy sikert aratott. Írásain és előadásain keresztül több ezer embernek ad erőt élni akarásával, életigenlésével.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_mosolyka

Juhász Attila, főtörzsőrmester

A tűzszerész főtörzsőrmester társaival Afganisztánban egy tanker alá rejtett robbanótest hatástalanításával gyakorlatilag egy várost mentett meg. Vallja, hogy nincs két egyforma feladat és a sztereotípiákkal ellentétben munkájuk a higgadt, átgondolt feladatmegoldásról szól.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_juhasz

Lugosi Dániel Ali

A fiatal klarinétzenész megnyert egy komolyzenei tehetségkutató versenyt, a közszolgálati televízión zajló Virtuózokat, pedig még csak tizenöt éves. A siker nem a semmiből jött, több év munka, gyakorlás, hazai és nemzetközi versenyek vannak mögötte. Amikor játszik, becsukja a szemét, a legnagyobb hősöknek a katonákat tartja, és ha felnő, szeretne létrehozni egy olyan alapítványt, amely család nélküli, vagy éppen beteg gyerekeken segít.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_lugosi

Lutas Csaba

Több mint húsz éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntese, az orvosi segédeszközöket javító és kölcsönző részleg vezetője. Olyan eszközöket juttat el a rászorulókhoz, mint az elektromos ágy, a kerekesszék vagy járókeret. Ezek az eszközök komfortosabbá teszik a betegek mindennapjait, megkönnyítik az ápolók és ápoltak munkáját. Lutas Csaba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kötelékében főleg használt eszközöket segít eljuttatni az arra rászorulókhoz.

1

Nagy Ákos

A Segélyszervezet regionális segélyprogramjainak vezetője. Segített az elmúlt húsz év valamennyi hazai árvízénél, a vörösiszap katasztrófánál, illetve árvizeknél Erdélyben, Felvidéken és a Délvidéken.

2

Pisont István

Roma származású focista, a Budapest Honvéd FC egykori klasszisa és válogatott futballistája, aki aktív pályafutását befejezve edzősködni kezdett, jelenleg az utánpótlás válogatott szövetség edzője. Emellett közéleti tevékenységet is vállal, 2011-ben részt vett a Boldog Ceferino Lovagrend megalapításában is, azóta is a Lovagrend sportnagykövete.

3

Soháné Csóka Zita

A kolontári általános iskola volt igazgatója, a kilencvenes évek elején létrehozott Kolontári Gyermekekért Alapítvány egyik vezetője. Öt évvel ezelőtt az iskolaablakból nézte végig, ahogy faluját elöntötte a vörösiszap.

4

Steinbach Éva

Steinbach Éva 11 éve dolgozik a Down Alapítvány munkatársaként. A Down Alapítvány Down Dada Sorstárs Segítő Szolgálata azért jött létre, hogy a Down-szindrómás babák születése miatti traumát segítsen feldolgozni a családoknak. A diagnózis felmerülésének pillanatától tudják támogatni a családokat, sorstársi melléállással, lelki támogatással, tapasztalatok átadásával, hiteles információkkal.

5

Az archív felvételeket a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum bocsátotta rendelkezésre. A kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumkertjében március 14-28-ig és a Budai Várban 15-én nézhetitek meg.

Forrás: http://marcius15.kormany.hu/

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk