hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Újraindul a lomtalanítás Budapesten, de ahol elmaradt, ott bizonytalan a pótlás

Akinek a lakóhelyén meghiúsult az eredeti időpont, az egyelőre csak maga viheti be a leadni kívánt lomokat a kijelölt hulladékudvarokba. Cserébe viszont 150 helyett 400 kilogrammot.
MTI, Fotó: Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 16.

hirdetés

A koronavírus-járvány enyhülésére tekintettel a lehetséges legkorábbi időpontban, július 6-án újraindítja a lakossági lomtalanítást Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó.

A lomtalanítás a kerületi önkormányzatokkal korábban egyeztetett menetrend szerint indul újra, így elsőként a XIV. kerületben szállítják majd el a kirakott holmikat.

A kerületi lomtalanítási időpontok folyamatosan aktualizált listája és minden további szükséges információ a társaság honlapján olvasható.

A három hónapos járványhelyzet miatt Budapesten 61 körzet lomtalanítása maradt el, ezt a szoros éves lomtalanítási programba már nem lehet közvetlenül beilleszteni, hiszen munkaszüneti és ünnepnapokon, valamint bizonyos időjárási viszonyok mellett a tevékenység szünetel.

Az FKF ennek ellenére keresi a lehetőségét, hogy belső erőforrásai átcsoportosításával és további intézkedésekkel a hátralévő kerületek lomtalanításának teljesítése mellett az elmaradt kerületek lakossága se szenvedjen hátrányt.

hirdetés

Ehhez az FKF az érintett nyolc kerület - a III., VIII., XII., XIII., XV., XVI., XI., XXII. - lakóinak kompenzációs szolgáltatási csomagot állított össze.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk