hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Újra nyit Budapest tengerpartja, a Lupa - májusban sokkal olcsóbban lehet fürdeni

Mint az amerikai filmekben: koktélt rendelsz a fehér homokos part egyik baldachinos ágyán fekve. Ez a Lupa, és egy köpésre van tőled!
Szöveg: Vass Adrienn, fotók: Csákvári Péter - szmo.hu
2018. május 10.

hirdetés

Tavasz helyett azonnal az arcunkba kaptuk a nyarat, így nem csoda, ha miután előkerülnek a forrónadrágok és tangapapucsok, hűsölni vágyunk. Budapesten sok fürdőzési lehetőség akad, de olyan mint a Lupa... ez a tengerpartos feeling az országban sem gyakori.

2017 volt az első évük, idén pedig a tavalyi szezon tapasztalataival gyarapodva, még több fejlesztés után nyitnak meg május 11-én.

Budakalász nem a világ vége, és autóval, biciklivel vagy tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető az egykori bányató, ami ma már egy fullosan kiépített strand. Ha pedig az ember elzarándokol idáig, már csak azt kell eldöntenie, hogy mennyit áldozzon a kikapcsolódásra.

Tisztázzuk már az elején, hogy mindenki ugyanabban a vízben fürdik, bármelyik partszakaszt is válassza. Szóval ha csak a lubickolás a cél, nem fognak rólunk egy vagyont legombolni.

Az úgynevezett Öböl Strand tulajdonképpen a belépő kategória. Ez a kisebb és egyszerűbb rész, és itt sokkal szolidabb a jegyár. De itt is szépen fokozatosan mélyül a víz, itt is találhatóak öltözők, mosdók, wc-k, zuhanyzók, büfék és takaros napozóágyak. A tavalyihoz képest itt sokat javult a színvonal.

hirdetés

Ha azonban az ember valami komplexebb élményre vágyik, a Prémium Beach felé kell vennie az irányt, mert ott aztán tényleg akad minden, ami szem-szájnak ingere.

Fehérhomokos part, privát beach, különböző látványelemek a hajótól a repülőig. Gyerek strand, vízi kalandpark, trambulinpark, "vízi dodzsem" és ugrálóvár. Közösségi iroda, rendezvényterek, beach club-ok, sunset partyk, napozó stégek...

És tényleg nem soroltam fel még mindent!

Mondhatjuk, hogy a legkülönbözőbb igényeket is kielégíti a Lupa, hisz míg a gyerekeseknek millió lehetőségük van arra, hogy szórakoztassák a csemetéket, a megrögzött irodisták akár egy gyors munkaórára is el tudnak vonulni. És ha valaki itt tartaná mondjuk az esküvőjét, az óriási rendezvénytermet vehet ki saját konyhával és stéggel.

És természetesen enni-inni is lehet. A Costes-től kezdve a Divinobeach bárjáig minden lesz. Cukrászda, lángosos, pizzás, halas, gyros-os, magyaros, fagylaltos...

Sajnos ottjártunkkor még csak takarítottak a vendéglátósok, de legalább van miért visszamenni, az egész gasztrosétányt érdemes lesz kipróbálni, és a végén egy jó koktélosnál illik bevégezni.

Ha pedig a sport szerelmese valaki, akkor is imádni fogja a helyet. Itt van például az ország egyik legnagyobb vízi kalandparkja és a közép-európai régió legnagyobb wakeboard centruma is, ahol egy 6 pontos, egy 5 pontos és két db 2 pontos pályával várják a műfaj szerelmeseit.

És még pár "apróság": vízilabda, búvárcentrum, SUP, surf, különböző evezős és vitorlás ágak. Strandfoci, strandröplabda, strandkézi pályák, beach tenisz, teqball, streetworkout pálya és szabadtéri konditerem. Flyboard és Jetovator, elektromos kishajó, kajak-kenu pálya.

És szinte biztos, hogy kihagytam valamit... de nézzétek el nekem. A Lupa erényeit még felsorolni sem egyszerű.

A Lupa számokban:

- Budapest határától 2 kilométerre található

- 100 hektáros terület

- 2,5 km-nyi strandolható partszakasz

- 500 napernyő

- 800 napágy

- 23 vendéglátóegység

- 2000 autó fér el a parkolókban

- összesen 10.000 fő befogadására képes

- az Öböl Strandon 2.500 strandoló fér el

- a Prémium Beach-en akár 7.500 vendég fogadható

 

Biztos mindenkit más fog meg ezek közül a dolgok közül, de én a baldachinos napágyhoz szervírozott fröccsel tudom magam a leginkább elképzelni.

Nektek mi a kedvenc részletetek?

Jó ha tudod!

Közlekedés:

A Lupát immár aszfaltozott utakon közelíthetjük meg – ebből mintegy 2 km-nyi épült, a négy bejáratnál négy parkolóban lehet az autókat hagyni. Az összes parkolóban 2.000 autó fér el, csak a főbejáratnál 1.500 férőhelyes parkoló várja a strandolókat. A parkolódíj nem egy nagy összeg, 200 Ft/óra, de legfeljebb 1000 forintra rúg naponta. Aki nem saját kocsival érkezik, őket a Budakalász hévmegállótól elektromos kisbusz szállítja a Lupához, de az Auchan busz is kitérőt tesz a strand főbejáratához. Akinek kerékpárral támad kedve kilátogatni, a hamarosan megújuló nemzetközi kerékpárúton tekerhet egészen a Lupa-tóig, ahol körbezárt kerékpár tárolókban helyezheti el a bringát.

Készpénzmentes fizetés

A nagyobb fesztiválokon már megszokott és bevált készpénzmentes fizetési rendszer működik a Lupa-tónál is. Egyrészt lehet fizetni a karszalag chipjével, ahol az előre feltöltött egyenlegből gazdálkodhatunk, de természetesen bankkártyával is lehet majd fizetni.

Jegyárak

IDE kattintva érheted el az aktuális jegyárakat, és érdemes már az előszezonban ellátogatni hozzájuk, mert május 31-ig jóval barátságosabbak az árak.

És még egy nagyvonalú kedvezménnyel startol a hely, ugyanis az indulástól egy hétig (május 11-18 között) a belépőjegy árát le is fogyaszthatjuk a Lupán!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk