hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Újra lesz Moszkva tér Budapesten

A Moszkva tér mellett a Felszabadulás és a Köztársaság teret is örökbe fogadja a Blaha Lujza téri Müszi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. szeptember 22.

hirdetés

A MÜSZI, a Blaha Lujza téren működő Művelődési Szint csapata úgy döntött, hogy a belső tereit olyan budapesti közterületekről nevezi el, amelyeket az utóbbi években megszüntettek, mégis sokaknak hiányoznak. A Moszkva tér, Köztársaság tér, Felszabadulás tér sok embernek nem a nyomasztó múlt, hanem az ifjúsága fontos része, amire szívesen emlékezik. Nevezhetjük ezt nosztalgiának vagy retrónak, de értékmentésnek is. A Müszi örökbe fogadja ezeket a közterületeket.

Hivatalos avatóünnepség és gyönyörű utcatáblák is lesznek szeptember 22-én a MÜSZI-ben. Az ünnepséget a Moszkva tér zenekar koncertjével és Török Ferenc Moszkva tér című filmjével is megünnepelik. A vetítésen részt vesz Török Ferenc rendező, Szabó Simon színész és Sándor Pál producer-filmrendező.

kiallitas

poczelfora

hirdetés

A eseményhez kapcsolódik még Kis Judit és Kroó Anita kiállítása és Pőcze Flóra: A Moszkva tér gyermekei c. előadása is. A fiatal társadalomkutató, Pőcze Flóra Magyarországon elsőként vállalkozott arra, hogy ne kívülállóként tanulmányozza a hajléktalan létet: 2009 nyarát a Moszkva téren töltötte az ottani közösség részeként - írta a Libri.hu. Könyve a galeri tagjainak életeseményeit, mindennapjait mutatja be; többek között megtudhatjuk belőle, hogy milyen hierarchia-rendszer és csoportnorma alapján épül fel a kommuna, hogyan lett hajléktalan a volt kosarasból, az állami gondozottból, vagy az unatkozó mezőgazdasági munkásból, aki csak telente csatlakozik a társasághoz. Az egyedülálló kötetet szociofotók és szlengszótár teszi teljesebbé.

A hétfői program 21.30-kor a Moszkva Tér együttes ingyenes koncertjével zárul. A táblaavatás, és a köré szervezett, ahhoz kapcsolódó rendezvények a MÜSZI őszi Újranyitogató hetének programsorozatába illeszkednek.

koncert

ujranyitogato

tablak_477x312

A programokról további infókat a linkekre kattintva tudhattok meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk