/budapest/ujabb-testkamerakat-tesztelnek-a-bkk-ellenorok-es-utaskoordinatorok/
hirdetés

BUDAPEST

Újabb testkamerákat tesztelnek a BKK-ellenőrök és utaskoordinátorok

A villamosokon, a trolibuszokon, a kisföldalattin és már a metróállomások belépési pontjain is használják kísérleti jelleggel. Az ellenőri intézkedéseket és az esetleg őket érő inzultusokat is ellenőrizni lehet ezek segítségével.
Fotó forrása: BKK - szmo.hu
2021. március 18.

hirdetés

A BKK március 31-ig meghosszabbította a testkamerák tesztidőszakát, és a jegyellenőrök mellett az utaskoordinátorok is kipróbálhatják az eszközöket.

A testkamerák az ellenőri intézkedések szakszerűségének értékelését, valamint a munkatársakat érő inzultusok visszakövetését is lehetővé teszik.

A BKK jegyellenőrei – első lépésként – január 28-tól három nemzetközi gyártó eszközeit kezdték tesztelni. Ekkor elsősorban kiemelt fővárosi vonalakon, az 1-es, a 4-es és a 6-os villamoson, valamint az M1 kisföldalattin használták a különböző testkamerákat, később azonban bővült az érintett járatok köre.

Az újabb ajánlatoknak köszönhetően nemrég további eszközök kerültek a BKK-hoz, ezért a társaság március 31-ig meghosszabbította a tesztidőszakot.

A két hónap során a BKK összesen hat gyártó hét típusú kameráját, valamint azok háttérrendszereit próbálhatja ki díjmentesen.

A tesztelésbe a jegyellenőrökön kívül az utaskoordinátorokat is bevonták, így az utasok nemcsak a villamosokon, a trolibuszokon és a kisföldalattin, hanem már a metróállomások belépési pontjain is találkozhatnak testkamerás BKK-munkatársakkal.

Az eszközök megítélése változó, de az érintettek többségében elfogadják és hasznosnak találják az alkalmazását. Testkamerát a közlekedési ágazat több hazai szereplője is használ, tapasztalataik kedvezőek.

hirdetés
Az utasok az ellenőrzés során nagyobb készséget mutatnak az együttműködésre, egyúttal csökken a konfliktushelyzetek kialakulásának veszélye.

Az elmúlt években több olyan eset is napvilágra került, amelyben a közösségi közlekedést igénybe vevő ügyfelek és a BKK jegyellenőrei között kialakult nézeteltérés okát utólag nehéz volt rekonstruálni. Az ilyen helyzeteket is egyértelműbbé teszi, ha a testkamera által készített felvétel objektív bizonyítékkal szolgál a panaszok utólagos kivizsgálásához.

A BKK reményei szerint a tesztidőszak, majd a sikeres beszerzési eljárás lefolytatása után a leginkább megfelelő testkamerákat működtetheti majd, amelyek a munkatársaknak a legkényelmesebb használatot biztosítják, valamint az utasok körében is kedvező fogadtatásra találnak.

A BKK a fővárosi járatokon utazóknak közérthető formában ad információt a testkamera használatával kapcsolatos adatkezelésről ITT.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk