hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Újabb 2500 budapesti jelentkezhet a főváros ingyenes koronavírus-szűrésére

Péntek délután 15 órától újra megnyitják a regisztrációs lehetőséget.
MTI, Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. december 17.

hirdetés

A főváros a nagy érdeklődésre tekintettel bővíti a szombaton induló, öt napig tartó ingyenes és önkéntes koronavírus-tesztelését - közölte a főpolgármester csütörtökön a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Karácsony Gergely azt írta: szerdán néhány óra alatt betelt a regisztráció a budapestieknek felajánlott ötezer antigéntesztes szűrésre, ezért

péntek délután 15 órától újra megnyitják a regisztrációs lehetőséget további 2500 jelentkező előtt.

"Igen, tudom, hogy egy ekkora városban a Fővárosi Önkormányzat által biztosított 7500 teszt nem elegendő, mert világosan látszik, hogy igény és szükség is lenne a tömeges ingyenes tesztelésre, de ez, vagyis a tömeges szűrés biztosítása a kormány dolga és felelőssége" - fejtette ki a főpolgármester.

Kiemelte, abban bízik, hogy a "kormány most is követni, másolni fogja a budapesti városvezetés cselekedeteit a vírus megfékezése érdekében".

hirdetés

Karácsony Gergely szerint a kabinet rendelkezik az ingyenes teszteléshez szükséges forrásokkal, amit az is bizonyít, hogy 70 milliárd forintot ad a Várban folyó építkezésekre a járvány elleni védekezésre szánt alapból.

"Ennyiből megszervezhető lenne minden magyar polgár tesztelése" - közölte a főpolgármester.

A főváros szerdán jelentette be, hogy négy helyszínen öt napon át ingyenes és önkéntes szűrést biztosít ötezer budapesti polgárnak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk