hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Tudod, melyik az a budapesti épület, aminek felújítása több időt vett igénybe, mint maga az építése?

Az ImagineBudapest legújabb videójából megtudhatod, ugyanis legújabb kisfilmjükben három felújított épületet mutatnak be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.

hirdetés

Az ImagineBudapest legújabb videójában három felújított épület történetét ismerheted meg, Mangel-Hóbor Eszter építész vezetésével. A videóban bemutatott három épülethez háromféleképpen nyúltak hozzá. Az első épület, az Andrássy Palace esetében szervesen együtt élt a régi épület és a felújított részek. Bár szöges ellentétben állnak egymással, de mégis együtt tudnak működni.

A videóban még bemutatják a Zeneakadémia felújítását is, amiből kiderült, hogy inkább az értékőrzésen volt a hangsúly, az újszerű elemek építése minimális volt. Az utolsó épület, a Budapest Music Center esetében viszont olyan kevés volt a megtartható keret (egy régi ferencvárosi kereskedőház volt), hogy az sokkal inkább mondható ma már egy kortárs épületnek, mint helyreállításnak. További érdekességekért nézd meg videójukat!

VIDEÓ: Időutazó terek

Ismerd meg Budapest láthatatlan arcát

Ha érdekelnek még ehhez hasonló történetek, hogy miként nézett ki Budapest egykor és hogyan alakult ki a mai városkép, szeretnéd tudni, milyen történeteket mesélnek el egyes épületek és hol találsz rejtett kincseket, akkor az ImagineBudapest sétáit neked találták ki. Több tucat séta közül válogathatsz, a barangolások közben pedig feltárul előtted Budapest ismeretlen arca.

A sétákról bővebben itt olvashatsz, ha pedig megajándékoznál egy sétával valakit, oldalukon Ajándékutalványt is rendelhetsz!

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk