/budapest/trukkozve-nyulja-le-a-turistakat-egy-luxusetterem-a-halaszbastyan/
hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Trükközve nyúlja le a turistákat egy luxusétterem a Halászbástyán

Az éttermet korábban már eltiltották az illegális jegyszedéstől, de támadt egy jobb ötletük annál, hogy abbahagyják.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2018. szeptember 25.

hirdetés

Kétszer is fizetnie kell annak, aki a Halászbástyáról minden irányba megcsodálná a panorámát, ugyanis a műemlék egy részét üzemeltető luxusétterem is pénzt szed a turistáktól az egyszer már befizetett belépődíj mellé. A hvg.hu azt írja: az üzemeltetőt korábban ettől egyszer már eltiltották, de trükkösen megoldotta a dolgot, méghozzá úgy, hogy egy üdítőt is ad a kilátás mellé, így már vendéglátásnak számít a szolgáltatás.

Egyik turista is nyilatkozott a portálnak, akik vettek jegyet, szerettek volna felmenni a sarokbástyára, hogy innen is lássák a főváros északi részének panorámáját.

„A lépcső le volt kordonozva, mert a Halászbástya Étterem 3 eurós díjat szedett a belépésért, miközben ott volt nálunk az 1000 forintért már megvett jegy, de azt mondták, az ide nem jó”

– mesélte a férfi, aki állítja, a többi turista is fel volt háborodva. „Nem értették, ez hogy lehetséges, én sem, mert korábban nem szedtek pénzt” – értetlenkedett.

Az ott lefotózott tájékoztató tábla alapján ebben a díjban benne van a „panoráma kilátás”, az ott kiállított mini Budapest-makett és „1 db üdítő”.

hirdetés

Ezért V. Naszályi Mártához, a Párbeszéd Magyarországért I. kerületi önkormányzati képviselőjéhez fordult, így derült ki, hogy az éttermet korábban már eltiltották az illegális jegyszedéstől, az üdítő pedig a szabály ügyes kijátszása.

A helyzet most az, hogy a teljes Halászbástyát megtekintő turistáknak kétszer is fizetniük kell – ha akartak üdítőt inni, ha nem.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk