/budapest/tobb-szazan-avattak-fel-az-uj-bringasavokat-hetfo-este-budapesten/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Több százan avatták fel az új bringasávokat hétfő este Budapesten

Eredetileg klasszikus biciklis felvonulást tartottak volna, de a koronavírus miatt a már bejelentett eseményt lemondva választották ezt a biztonságosabb akciót.
hirdetés

Több százan tekertek és emeltek biciklit a Nagykörúton hétfő este a Magyar Kerékpárosklub által szervezett Happy Mass-en, miután véglegessé vált a tavasszal a Nagykörúton, a Bartók Béla úton, Baross utcán, Tétényi és Villányi úton felfestett kerékpársáv.

A "bringaláncot" formázó hétfői esemény helyett eredetileg klasszikus biciklis felvonulást tartottak volna, de a koronavírus miatt a már bejelentett eseményt lemondva választották ezt a biztonságosabb akciót.

Az új biciklisávokkal sokkal kényelmesebb lett Budapest belvárosában kerékpározni, így azok is könnyen szelhetik át a várost kerékpárral, akik még nem mertek elindulni. Az új sávok sikere - a Nagykörút Budapest 2. legnépszerűbb biciklis útvonala lett nyárra napi 4-5000 használóval - bizonyítják, hogy igény van a kerékpársávokra ezzel pedig hosszú távon egy élhetőbb város lehet Budapest - üzeni a Magyar Kerékpárosklub.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk