/budapest/teszteltuk-bor-es-libakanaan-var-hetvegen-a-gellertben/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Teszteltük: bor- és libakánaán vár hétvégén a Gellértben

A bőség zavara fenyeget a Márton napi Borfesztiválon: több tucat pincészet legjobb borai mellett az ételkínálat sem hagy kívánnivalót maga után.
hirdetés

Már hagyomány, hogy a november 11-éhez legközelebb eső hétvégén a Gellért szálló elegáns termei a borimádók igazi "szentélyévé" alakulnak át. Nem is lehetne jobbkor és jobb helyen ez a rendezvény, hiszen odakint már hideg és nyirkos minden, de amint belépünk a tágas előcsarnokba, a nem mindennapi környezet máris feledteti velünk a barátságtalan időjárást. Borozni pedig tulajdonképpen ilyenkor a legjobb.

A fentieket bizonyítja, hogy pénteken már kora este hatalmas tömeg hömpölygött a fesztivál teljes területén, az idő előrehaladtával pedig csak egyre többen lettek. Szerencsére azonban ez nem ment a kiszolgálás rovására:

a rengeteg stand között egyenletesen oszlottak el az emberek, így néhány percnél többet sehol nem kellett sorban állni.marton_nap_01

Fotók: Pozsonyi Roland
marton_nap_02marton_nap_03

A bőség zavara egyáltalán nem túlzó kifejezés, ha a kínálatról beszélünk: csak borászatból ötvennél is több képviselteti magát, ráadásul a pénteki és a szombati felhozatal pár kivétellel teljesen különbözik: míg a pénteki kiállítókat a Bor és Piac, a szombatiakat a Bortársaság választotta ki.

Mindenhol minimum 4-5 fajtát lehet kóstolni, összesen tehát több száz különféle lehetőséged van megtölteni a poharadat.

hirdetés

Persze a mértéktartás ezúttal is fontos, de szerencsére ha bizonytalan vagy, mit válassz, a standokon készségesen segítenek a döntésben.

A bor mellé nagyon jól tud csúszni egy kis pálinka, így külön jó hír, hogy ennek a korlátlan fogyasztását is tartalmazza a belépőjegy. A szombati napon az Agárdi és a Schiszler Pálinkafőzde, a Bestillo Pálinkaház, valamint a Somló Spirit kínálatából válogathatsz kedved szerint.marton_nap_11marton_nap_07marton_nap_10marton_nap_17

És akkor térjünk át az ételekre, hiszen a Márton nap legalább annyira szól az evésről is. A szokásos borkorcsolyák (tatárbifsztek, sajt- és kolbásztálak) mellett a hangsúly természetesen a libán van. Több külön stand is kimondottan erre fókuszál,

a felhozatal a libafánktól a pecsenyén és a pácolt libamellen át egészen a tepertőig terjed.

Mindezt nagyjából középkategóriás éttermi árakon adják. Ha pedig édességre vágynál, csábító tortákat és süteményeket is találsz.

Aki komplexebb gasztro-élményt szeretne, külön borvacsorákra is jelentkezhetett, ezek azonban már mind teltházasak. A vasárnapi levezető napra meghirdetett két Sunday Brunch közül az egyikre viszont (szombat délelőtti helyzet szerint) még árulnak jegyeket. Ez büféebédet tartalmaz Budapest legjobb kifőzdéinek kínálatából, korlátlan étel- és italfogyasztással.marton_nap_05marton_nap_06marton_nap_14marton_nap_15marton_nap_12

A fesztivál természetesen most sem lehet teljes buli nélkül: ahogy a standok 22 órakor bezárnak, már meg is nyitja a kapuit a Gellért Gyógyfürdő impozáns csarnoka. Pénteken a Compact Disco lépett fel, szombat este pedig a Kelemen Kabátban táncoltatja meg a közönséget. A koncert előtt a Vanmocsello Trió játszik, utána pedig DJ Gaga és DJ Gomes keveri a zenét.

A szombati napra jegyek még kaphatók a helyszínen, 6990 forintos áron. A korlátlan bor- és pálinkafogyasztás mellé egy kóstolópohár is jár (17-22 óráig), valamint természetesen az after partyra való belépést is tartalmazza. Bővebb infók mindenről a fesztivál hivatalos honlapján, vagy a Facebookon.

Ha ismerőseidnek is ajánlanád a rendezvényt, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk