hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Te tudod, merre található az a budapesti tornaterem, ahol mai napig Zsolnay csempe van a falon?

A mindennapjainkban talán észre sem vesszük, mennyi csoda és titok vesz minket körül. Erre hívja fel a figyelmet az ImagineBudapest sorozata, elsőként a Palotanegyed homlokzataival.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 20.

hirdetés

Az ImagineBudapest legújabb videójában a Palotanegyedben járt, ahol építészek segítségével, egy 19. egy 20. és egy 21. századi épületet mutatnak be. Elsőként a 19. századi, Ybl Miklós által tervezett régi Képviselőházról tudhattok meg érdekességeket, majd egy olyan 20. századi épület felé veszik az irányt (1088, Vas utca 9-11.), ami Bárczy István iskolaépítési programjaként épült és mintaiskolaként, iskola palotaként is emlegették. Ezután a Loffice Budapest irodaházával ismerkedhettek meg, ami már egy 21. századi épület.

VIDEÓ: Homlokzatok Józsefvárosban

Ismerd meg Budapest láthatatlan arcát

Ha érdekelnek még ehhez hasonló történetek, hogy miként nézett ki Budapest egykor és hogyan alakult ki a mai városkép, szeretnéd tudni, milyen történeteket mesélnek el egyes épületek és hol találsz rejtett kincseket, akkor az ImagineBudapest sétáit neked találták ki. Több tucat séta közül válogathatsz, a barangolások közben pedig feltárul előtted Budapest ismeretlen arca.

A sétákról bővebben itt olvashatsz, ha pedig megajándékoznál egy sétával valakit, oldalukon Ajándékutalványt is rendelhetsz!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk