„Szerelem” a Római-parton – a Miamor ételudvarban jártunk
Miamor! Mekkora szerencse, hogy a Rómaim egy ékezetnyi csalással, visszafele olvasva, egy ilyen klasszul csengő és szép jelentésű (szerelem) spanyol szó! Ilyenkor szokták azt mondani, hogy a tökéletes név ott volt szem előtt, csak meg kellett találni.
A Római-part Buda északi csücskén terül el, és ide már tényleg nem ér el a belváros zaja. Sokkal inkább egyesül benne a nyaralóövezet és a retro életérzés. Van itt sok legendás hely, amiért eddig is érdemes volt kizarándokolni (Csónakház Mulató, Két Rombusz, Fellini), de bőven van még hely új szereplőknek is, akik színesebbé tehetik a környéket.
Június végén megnyitott hát a Miamor Rómaim, és ezzel a part első ital- és ételudvara címet is befoglalták. Ez fogyasztóként azért is nagyon klassz, mert egyszerre ehetünk többféle ételt, többféle helyről, egy asztalnál. Vegán burger és masszív húsos mexikói fér így meg egymás mellett a legnagyobb nyugalomban.
Bár a hely elég friss, és még sokat alakulhatnak, akár a fogyasztói igények hatására is, vannak bőven olyan dolgok, amiket már most lehet élvezni náluk. Ráadásul van pár elég jól hangzó ígéretük is a jövőre nézve.
Mivel egy ételudvarról beszélünk, nyilván a kajás felhozatal izgatott minket a legjobban.
Az egyik kedvenc burgeresünk jelenléte nem meglepő, hiszen a hely ötlete a Las Vegan’s vegán street food láncot is felépítő Papp Péter fejéből pattant ki. Nem titkolt szándéka, hogy a belvárosból ide a Rómaira csábítsa az embereket, ahol jóval kötetlenebb, "nyaralós" hangulatban lehet élvezni a melegebb hónapokat és a természet közelségét.
A vegán hamburgereket és smoothiekat készítő Las Vegan’s itt sem okoz csalódást. Nekünk még mindig a gombás burger (1990 Ft) és az édesburgonya jön be a legjobban, de lehet, csak azért, mert azt annyira szeretjük, hogy mást csak elvétve próbálunk.
Azért egy kicsit megpróbáltunk kimozdulni a komfortzónánkból, és kikértük a legvadabb vegán fogást: nuggets, ami nem csirkéből van, de állagban és ízben is valamiféle húsra hajazó élmény. Én mindenképpen javaslok hozzá többféle szószt is mártogatósnak, úgy igazán izgalmas!
A másik nagyágyú a Vexicana-csapatának új, mexikói húsos helye, a Ladrillos.
Szerintem a mexikói kaja legalább annyira klassz strandétel, mint a lángos vagy a burger. És egy tacot akár már egy ezres alatt is megúszhatunk náluk, úgyhogy a fél fizetését sem hagyja el az ember egy este alatt.
Ízletes és kiadós adagokat adnak. Nincs ezen mit ragozni.