/budapest/szandekosan-fustolnek-majd-a-3-as-metro-allomasai/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Szándékosan füstölnek majd a 3-as metró állomásai jövő héten

Ne ijedj meg, csak tesztelik a rendszert a felújított szakaszon.
MTI, fotó: BKV - szmo.hu
2020. augusztus 19.

hirdetés

Hatósági füstpróbákkal folytatódik a tesztelés az M3-as metróvonal felújítás alatt álló déli szakaszának állomásain. Augusztus 25-én a Népliget, 27-én pedig a Pöttyös utca állomásnál végeznek tesztet - közölte BKV Zrt.

A füstpróbákkal augusztus 10. és szeptember vége között a hő- és füstelvezető rendszer működését ellenőrzi a társaság a metróvonal déli szakaszán.

A másfél hónapig tartó tesztsorozat hat helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart.

A tesztek alkalmával a metró szellőző kivezetésein - metróállomások körüli műtárgyaknál - füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A Népliget és Pöttyös utca metróállomásokon elvégzett tesztek hatósági füstpróbákkal zárulnak. Az első füstpróba helyszíne augusztus 25-én a Népliget állomás. Ez alkalommal az emberek 10 és 17 óra között a Nagyvárad tér és Ecseri út állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

hirdetés

A második füstpróba augusztus 27-én a Pöttyös utca metróállomáson lesz. Ennek nyomán a járókelők az Ecseri út és Határ út állomások közötti szakaszon láthatnak füstkiáramlást, szintén 10 és 17 óra között - közölte a BKV.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk