hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Sűrűbb, kényelmesebb közlekedést ígér a BKK az adventi hétvégéken

Több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonal is gyakrabban jár majd.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 02.

hirdetés

A BKK több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon biztosít sűrűbb, kényelmesebb utazási lehetőséget az adventi hétvégéken - írták honlapjukon. A fővárosban a szokásosnál 18-cal több villamosszerelvény, 12-vel több autóbusz és trolibusz közlekedik, emellett 46 szóló busz helyett csuklós járművet indítanak.

Az ünnepi bevásárlás miatt ebben az időszakban jellemzően megnövekedő forgalmat segíti még, hogy az adventi vasárnapokon napközben – valamint december 23-tól január 2-ig minden nap – Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró, azaz nem kell metrópótló busszal utazni a teljes vonalon. A 2017. év végi, illetve 2018. év eleji ünnepi közlekedési rendről a BKK hamarosan bővebb tájékoztatást ad.

A változások az ünnepi hétvégeken

- A 2-es villamosvonalon szombaton napközben, valamint vasárnap délutánonként 7-8 helyett 5 percenként indulnak a villamosok.

- A nagykörúti 4-es és a 6-os villamos vonalán sűrűbben, 2-3 percenként érkezik majd egy-egy szerelvény a megállókba.

hirdetés

- A budai fonódó villamoshálózaton is sűrűbben követik majd egymást a járatok: a 17-es villamos szombaton és vasárnap napközben 15 helyett 7-8 percenként közlekedik, sűrűbb villamosforgalmat biztosítva ezzel többek között a Bécsi úton, a Villányi úton és a Fehérvári úton.

- Sűrűbben közlekedik a 80-as trolibusz, a 85-ös, 182-es, 184-es, 194-es busz.

- Szóló buszok helyett csuklós járművek közlekednek a hétvégi napokon a 31-es, a 104-es, a 104A, a 123-as, a 123A, a 134-es, a 138-as, a 162-es, a 162A és a 204-es vonalon, továbbá vasárnaponként a 38-as, a 45-ös, a 66-os és a 238-as buszvonalon.

- A 92-es és a 126-os autóbusz vasárnaponként bővített üzemidőben közlekedik, azaz a szokásosnál később indul az utolsó busz.

- A 158-as busz vasárnap is közlekedik, szombaton és vasárnap is gyakoribb követéssel.

- A 224-es busz ebben az időszakban vasárnap is közlekedik.

- Három adventi vasárnap (december 3-án, 10-én és 17-én) napközben, valamint december 23-a és január 2-a között egész nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró. Ezzel kapcsolatban a BKK bővebb tájékoztatása ezen a linken olvasható.

A közösségi közlekedési járatok sűrített menetrendje már elérhető a BKK honlapján.

Indulás előtt ebben az időszakban is érdemes a BKK Futár oldalt, illetve a mobilalkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján segít megtervezni az optimális útvonalat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk