hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Repülőgép belsejének rendezték át a tantermet - ilyen a stewardess-képzés Zuglóban

A megszerzett végzettséggel pedig biztosan hamar állást is kaphatsz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 23.

hirdetés

Légiutaskísérőnek lenni mindig is irigyelt foglalkozás volt. Sokan csak azt látták, hogy csinos lányok bejárják a világot. Ám, hogy mennyi tudás, és milyen szigorú fegyelem kell hozzá, azt kevesen gondolták hozzá. A szakma ma is vonzó, és már idehaza is van az uniós szabványoknak megfelelő képzés.

Egy valódi repülőgép alkatrészeit felhasználva alakítottak ki egy tantermet a Europe Crew Academy bázisán Zuglóban, ahol légiutaskísérő oktatást tartanak. A nemzetközileg is elismert képzést sikeresen elvégzők biztos álláslehetőséghez juthatnak, személyes képességeiktől, tudásuktól függően bármely légitársaságnál el tudnak helyezkedni.

Az iskola szakemberei évek óta foglalkoznak légiutaskísérő képzéssel. Az oktatók nemcsak elméleti, hanem gyakorlati munkatapasztalattal is rendelkeznek, különböző pozíciókban dolgoztak a légiközlekedésben.legi1

Jelenleg az Európai Unió előírásainak megfelelő módon folyik a légiutaskísérő képzés. A tanfolyam elvégzése után a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalnál kell letenni a záróvizsgát.

A sikeres vizsgázók az EU-s normatíváknak megfelelő Légiutas-kísérő Tanúsítványt (CC Attestation) kapnak a hatóságtól.

hirdetés

A képzés feltételeiről és a szakma lehetőségeiről a Europe Crew Academy vezetője, Papp András mesélt.

Milyen személyiségeknek ajánlják ezt a szakmát?

Légiutaskísérőnek tanulni igazi hivatás, amely nemcsak a világ megismerésének előnyével jár, de komoly alkalmazkodóképességet és fegyelmet is követel.

Extrovertált, csapatban gondolkodó, csapatmunkára alkalmas, szabálykövető, magabiztos, barátságos, kommunikatív, kellő önismerettel rendelkező, jól terhelhető személyiségeknek ajánlott ez a szakma.legi2

Feltételek

Betöltött 18. életév, a repülőorvosi vizsgálaton megállapított alkalmasság, érettségi, jó kommunikációs készség magyar és angol nyelven szóban és írásban szükséges.

Vannak a megjelenésre vonatkozó előírások is, látható helyen nem lehet tetoválás, piercing, és a testtömeg index az életkorának megfelelő kell legyen. Egyes légitársaságok még a jelöltek minimum-maximum magasságát is meghatározzák.leginyito

A képzés

A zuglói oktatási központban egy Airbus A320-as repülőgépbelsőt építettek be a tanterembe, így egy valódi konyhaelemben és egy légiutaskísérő állomáson tanulhatnak a jelentkezők. A hely alkalmas egyes vészhelyzeti szituációk szimulálására, és a fedélzeti kiszolgálási folyamat bemutatására és gyakorlására.

Az elméleti és gyakorlati ismeretekből álló alapképzés teljes időtartama 120 óra.

VIDEÓ: Így alszanak a légiutaskísérők és a pilóták a hosszútávú utakon

Milyen előnyükkel jár ez a hivatás?

Ez egy folyamatosan fejlődő iparág, az itt dolgozó megismerkedhet számára ismeretlen kultúrákkal és néha több napon keresztül a bázisrepülőtértől távoli helyen tud tartózkodni.

A fizetések a teljesített utak számának arányában alakulnak, de mindenképpen átlag felettiek.

Bizonyára némi hátránya is van az állandó utazásnak. Eltérő időpontokban kell munkára jelentkezni és az ünnepnapok és hétvégék is munkanapok.

VIDEÓ: vészhelyzeti kommunikáció

Még több információ ITT


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk