/budapest/reggeltol-estig-jollakhattok-a-stikaban/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Reggeltől estig jóllakhattok a Stikában

A belvárosi gasztroforradalom új gyermeke az egyedi hangulatú Stika, a Dob utcában. Nemrég nyílt, de már intézmény.
Link másolása

hirdetés

Nem meglepő, ha a Dob utcában havonta felfedezünk egy-egy új vendéglátó ipari egységet, hiszen a gasztroforradalom a bulinegyed magjából őrületes sebességgel terjeszkedik kifelé. E forradalom gyermeke a Stika is, amit elsőre elég nehéz definiálni. Aztán másodjára is, és egész pontosan kategorizálni addig talán nem is lehet majd, amíg nem nyílik 10 ugyanilyen kategorizálhatatlan hely.

A Stika, kérem szépen, egy reggeliző-borbár-újhullámos kávézó-kávézó-deli-bisztró-étterem, stílusát nézve pedig: elegáns-laza-családias-fegyelmezett-pimaszul kedves-udvariasan pimasz... áh! Feladom. A Stika egy egyedi létesítmény, ami stikában egy kicsit minden, ami jó, ami új és divatos ugyanakkor minden, ami megszokott és van rá igény. Bármikor, bárkinek, olcsón, stikásan
stika1

Reggel 8-kor már nyüzsög a Csányi-Dob sarka. Misi és Henrik, a tulajdonosok, a felszolgálás frontján, fehér ingben, csokornyakkendőben teszik a dolgukat. Barátságos, közvetlen hangvételben szervíroznak, és egy-egy fekete átnyújtásánál kivillan az alkarjukra varratott Stika felirat.

Vannak itt munkába igyekvő öltönyösök, akik beugranak egy presszóra, a körút előtt, vannak egyetemisták, akik a filter kávéra cuppantak rá, és vannak, akik a legkorábban szeretnének a környéken egy jó debrecenis reggelihez jutni. Az élet délben sem áll le, ilyenkor az ebédmenü veszi át a főszerepet, de reggelizni továbbra is ér, Misi és Henrik azt vallja, hogy nekik nincs joguk eldönteni, kinek mikor reggeli a reggeli.stika3

A reggeli-ebédmenü koncepcióra épülő üzletek általában délutánra már megpihennek másnapig. A Stika ilyenkor az újhullámos kávézó profillal operál. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenképp szembe kell néznünk az eddig szokatlan kávék világával, ugyanúgy kaphatunk szekszárdi, világos pörkölésű Lucky Cap kávét, vagy V60 filterest, mint egy kiváló olasz eszpresszót. Az estébe hajolva a Stika egy kicsi hangulatos étterem-borbárrá változik.

Kicsi, de tartalmas étlap, egyszerűbb vidékies, stikásan újragondolt fogásokat kínál, mint például a sertésszűz polentakockával és borsmártással, marharagu, juhtúrós nudlival vagy a konfitált kacsamell. Ez utóbbi, 1990ft-os árával a legdrágább az étlapon, tehát egyáltalán nem mondhatjuk, hogy nem rohadt olcsó, a szép adaghoz és a frenetikus íz világhoz képest. Ó, és a tálalás az megér egy misét. Nem hiszed el, hogy nem egy belvárosi bisztróban vagy, amikor meglátod a rendelt ételedet.

hirdetés
stika4stika5
"Nem szeretnénk, ha a vendégeink bármin is görcsölnének. Ez egy barátságos, laza hely, mégis megadjuk feléjük a tiszteletet azzal, hogy elegánsan felöltözünk."

Ne féljünk kérdezni a srácoktól! Folyamatosan képezik magukat a borok és a kávék világában. Borkóstolóikon megízlelhetjük azokat a borokat, amik az ő személyes kedvenceik. A borkínálatban is visszaköszön a „mindenesség”, ugyanúgy vannak a fiatalabbak számára elérhetőbb borok, mint a borfetisiszták minőségibb kedvencei.stika2


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk