/budapest/patthelyzet-tobb-budapesti-bicikliuton/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Patthelyzet több budapesti bicikliúton

Teljes abszurdum: az út közepén van az oszlop, ami balesetveszélyes. Ha viszont kiveszik, az autók parkolnak oda.
Link másolása

hirdetés

Érdekes helyzet állt elő a Kerepesi úti és egy II. kerületi bringaúton is. A Járókelőt böngészve lettünk figyelmesek arra a különös jelenségre, ami mostmár jó ideje húzódó macerát okoz: a bicikliutak közepére szerelt oszlopok balesetveszélyesek, ám ha elbontják őket, a tapasztalatok szerint az autók simán odaparkolnak. Egy biztos, egyik eset sem jó.

Budapest folyamatosan változik, és a Járókelőn keresztül te is beleszólhatsz abba, hogyan menjenek a dolgok. A jarokelo.hu oldalon te is megoszthatod tapasztalatodat, feltöltheted a problémákat, amikkel találkozol. Az oldal kezelői azt ígérik, hogy fogadják a köztéri problémákról szóló bejelentéseket, továbbítják őket az illetékes hivataloknak, és a választ közzéteszik az oldalon. Infókat ezzel kapcsolatban ITT találsz.

A térkép mutatja, hogy hány bejelentés van egy területre, és azok intézése éppen milyen stádiumban van.

bringatabla

bringatabla2

hirdetés

Az oldalon külön rovat foglalkozik a kerékpárosok gondjaival. Az eddig bejelentett problémákat ITT nézhetitek meg. A Járókelőről egyébként hosszabban is írtunk már, cikkünket itt olvashatjátok.

Két különösen veszélyes helyet is jeleztek a városban, ahol oszlopok akadályozzák a kerékpáros közlekedést. Ezek az oszlopok a többi járművet, autót hivatottak távol tartani a járdától, de így balesetveszélyessé tették a kerékpár utat.

Az egyik ez, egy II. kerületi bicikliút:

bringa3

Két zöld oszlop található a közepén, ez még talán elférne, mert két sávos az út, de hátrébb egy szürke oszlop még a maradék helyet is levágja a sávból. (II. kerület - Retek utca)

Az illetékesek még nem válaszoltak. Ám a kommentelők között volt aki tett javaslatot is:

"Alapvető szemléletbeli probléma van azzal a kerékpárúttal. A zsúfolt járda helyett a parkolók helyén kellene vezetni a kerékpárforgalmat, irányhelyesen (vagyis az utca két oldalán). a közelben több nagy kapacitású parkolóház van, tehát a parkolóhelyek nagy része nyugodtan megszüntethető lenne, csak a rakodást kellene megoldani az üzletekhez."

"Alapvető szemléletbeli probléma, hogy a válasza nem a problémához kapcsolódik... Hagyjuk már ezt a kerékpár rulez hozzáállást! A témához annyit, ez valószínűleg egy rosszul kijelölt kerékpárút, aki kijelölte, nem rendelkezhetett valódi helyismerettel."

Ez pedig a másik, a Kerepesi úton, a XVI. kerületben:

bringa2

A karó a bicikliúton zavaró helyre lett telepítve. Kérem amennyiben lehetséges azt eltávolítani. (XVI. kerület)

Egy hozzászólónak is komoly gondjai vannak a helyi bringázási lehetőségekkel:

"Sajnos az egész kerékpárút borzasztó állapotban van Mátyásföld repülőtér megállóig. Azt hiszem itt sokkal ésszerűbb az úttesten kerékpározni. Nem csak a középen levő oszlopok, és irdatlan méretű kátyúk miatt, hanem a keresztirányú utcából percenként elgázoló autók miatt is. Nincsenek kellőképpen tájékoztatva (vagy kivétel nélkül mindenki figyelmen kívül hagyja), hogy kerékpárutat kereszteznek."

A bejelentésre megérkezett az illetékesek válasz is:

Tisztelt Cím!

Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a jarokelo.hu oldalról (5029)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

Köszönjük jelzését. Lakossági javaslatra idén megszüntettük a Kerepesi úton a Tölcsér utca és a Lándzsa utca közötti szakaszon a kerékpárút közepén levő oszlopokat. Ezek az oszlopok a gépjárművek kerékpárútra hajtását illetve azon történő várakozást akadályozta meg. Néhány hónap elteltével ismételten megvizsgáljuk, hogy az oszlopok nélkül a személyautók nem közlekednek-e szabálytalanul a kerékpárúton. Kedvező tapasztalatok esetében további szakaszokon szüntetjük meg az oszlopokat.

A bejelentésben szereplő Pogány utcai kereszteződésnél az oszlopot hibás helyen pótolták, így ennek megszüntetéséről intézkedünk.

A kivitelezésig szíves türelmét kérjük az erre közlekedőknek.

Észrevételüket köszönjük!

Nyilvánvalóan az lenne a megoldás, ha nem lenne oszlop sem a bringaút közepén, illetve az autók sem parkolnának a Budapesten amúgy is igen kevés bicikliút egyikére sem. Ezt azonban több helyen is nehéz megoldani.

Forrás: jarokelo.hu

Ha hasznos volt a hír, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk