hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Óriásfecskék az Akácfa utcában

Hatalmas, 80 négyzetméteres fecskékkel találkozhattok ezentúl a Színes Városnak hála. Nézzétek!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. szeptember 23.

hirdetés

A Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál keretében újabb két tűzfalat festettek be Magyarország első tűzfal- és köztérszínesítő mozgalmának aktivistái. A fesztivál keretében összesen 12 kültéri tűzfalat festettek meg hazai és külföldi képzőművészek, mindegyiket más téma jegyében. Legutóbbi két projektjük a Kertész utca II. és az Akácfa utca 27.

Az Akácfa utcában a 80 m2 nagyságú felület témája és feladata a „Nyugalom, vagy tombolás” ellentétpár vizuális megjelenítése volt. Az alkotó -Mesterházy Károly, alias Carlos BreakOne- számára a nyugalmat leginkább a Magyarországon fészkelő madár, a fecske személyesíti meg.

a1

a2

hirdetés

a3

a4

a6

a7

a8

a9

a10

a11

a12

a13

Videó: Így készült az Akácfa utcai tűzfal

A Kertész utcai tűzfalon Orosz Richárd képzőművész a "vidék, vagy nagyváros" ellentétpárt dolgozta fel. Orosz az 1000% nevű csoport alkotója, akiknek a nevéhez kötődik több kültéri akció, például a Nyugati téren ma is látható hídpillér festés, az Én-Te-Ő-Mi-Ti-Ők, amely 2010-ben készült el.

k1

k2

k3

k4

k5

k6

k7

k8

A szürke marhát, és gémeskutat ábrázoló, 270 m2 es tűzfal festése kosaras emelővel 4 napon át tartott. Az alkotó tavaly az Art Moments fesztivál nyerteseként festette fel a Kertész utcában található Rubik kockás festményt, amely egy nyílt pályázat eredményeként valósulhatott meg. Idén ezt az alkotást kívánta folytatni a művész, egyúttal az új tematikára reflektálva.

Ha tetszenek az új tűzfalak, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk