/budapest/nincs-tobb-vegyszer-kornyezetbarat-megoldassal-irtjak-a-gyomot-mostantol-a-fovarosi-zoldteruleteken/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Nincs több vegyszer: környezetbarát megoldással irtják a gyomot mostantól a fővárosi zöldterületeken

Végleg leszámolt a FŐKERT Nonprofit Zrt. a káros glifozát tartalmú gyomirtószerekkel.
hirdetés

Ezentúl csak környezetbarát módon végzi a gyomirtást a főváros zöldterületein a FŐKERT Nonprofit Zrt. Ezt kedden jelentették be.

"Jó hírünk van! Végleg leszámoltunk a káros glifozát tartalmú gyomírtószerekkel és ezentúl kizárólag környezetbarát megoldást alkalmazunk a főváros zöldfelületeinek gyomirtására"

- olvasható a Facebookon közzétett bejegyzésükben.

Mint írják, korábban már kísérleteztek a termikus, azaz a hőhatású gyomirtással, és mivel az eredmények biztatóak voltak, ezentúl a FŐKERT által fenntartott területeken kizárólag ezt a környezetbarát alternatív módszert alkalmazzák majd.

"A termikus gyomirtás lényege, hogy a növényi olaj, szőlőcukor, keményítő és víz keverékéből álló habosított forró gőz elpusztítja a burkolatból kinőtt gyomnövényt, lehatol a gyökérzónájáig, sterilizálja a magvakat és elpusztítja az avarban megbúvó kártevők lárváit. A habosított keverék alkotóelemei a talajban tápanyaggá alakulnak, így nem károsítják a környezetet"

hirdetés

- részletezik.

Nemrég írtunk arról, hogy 2015-ben az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége a „valószínűleg rákkeltő az emberek esetében” besorolással látta el a glifozátot, Magyarországon még mindig nem tiltják be ennek a gyomirtónak az alkalmazását.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk