/budapest/nezzetek-szet-az-orszag-legcsokisabb-muzeumaban/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Nézzetek szét az ország legcsokisabb múzeumában!

Járjátok be velünk ezt a csokibirodalmat, ismerjétek meg a rengeteg csokifajtát - még saját csokit is lehet itt készíteni!

Link másolása

hirdetés

Csoki. Számomra a varázsszó. Nem vagyok az a típus, akit könnyen le lehet kenyerezni... De. Csokival. Azt mondják, a csokiban „boldogság” van. Én elhiszem, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. A magamfajta édesszájúakhoz szólunk ma - bemutatjuk Budapest szerintünk legklasszabb csokimúzeumát, ahol egy tárlatvezetés majdhogynem egy Willi Wonka-féle gyárlátogatással ér fel.

Ahhoz, hogy bejussatok ide, ugyan nem kell arany bankókat keresni, de néhány vonaljegy jó szolgálatot tehet, hiszen ez a remek hely nem éppen a városközpontban van. Ennek ellenére mindenkinek ajánljuk a kirándulást, minden vesződségével és akadályával, hiszen az út végén olyan élményben lesz részetek, amilyet még nem tapasztaltatok. Legalábbis velem így volt. A barátom vitt el, ráadásul sikerült a dolgot egészen a bejáratig titokban tartania fergeteges kamukkal, amiket kivételesen olyan hitelesen adott elő, hogy totál bedőltem.

01

02

kavebab_01

hirdetés

fogadas_kostolo_01

Ugyan ez nem csokigyár, csak múzeum, a látogatás élményét Willi Wonkához hasonlóan különböző túrák formájában álmodták meg a szervezők. Kedvetekhez (és lehetőségeitekhez) mérten több túra közül választhattok. Mi a Fejedelmi Túrát ajánljuk, aminek a végén igazi lakomát kapnak a résztvevők. A túrákat úgy kell elképzelni, hogy a bejárattól kezdve egy vezetőre vagytok bízva, aki ismeri a hely minden szegletét, így garantáltan nem tévedtek el, ráadásul minden érdekes infót elmond, interaktív előadásokat rögtönöz, melyek kicsik-nagyok számára is igen szórakoztatóak.

Mi egy iskoláscsoporttal kerültünk egybe, szóval még az umpa-lumpa-feeling is megvolt, ami néha nagyon idegesítő volt, ám kétségtelenül élethű. A kiállítás tematikája az, hogy fokozatosan, teremről teremre ismertet meg a csoki készítésével, minden egyes állomáson legalább egy kóstolóval. A szervezők nagyon jól megérezték, hogy ez a legegyszerűbb módja a figyelem fenntartásának és egy igazán ütős tárlat létrehozásának.

A legjobb talán az volt, amikor a marcipángolyókat saját kezűleg márthattuk bele az olvadt csokiba - na és az az íz...!

01

04

05

06

01

fejedelmi_tura_desszert

Charlie és a csokigyár

A film főhőse Willy Wonka (Johnny Depp), a különc csokoládégyár-tulajdonos egyik nap kihirdeti: öt tábla csokiba elrejtett egy-egy aranyszelvényt, a szerencsés megtalálókat pedig meghívja a gyárába. Charlie-nak, aki szüleivel és nagyszüleivel a csokoládégyár mellett él, minden vágya, hogy megtalálja az egyik aranybilétát. Végül sikerrel jár, és négy másik gyerek (az elkényeztetett és akaratos Veruka Show) és a szüleik társaságában Wonka úr és törpe méretű munkásai, az aprócska umpa-lumpák végigkalauzolják őket a gyáron. Ha többre is kíváncsiak vagytok, nézzétek meg a filmet! :)

Forrás: Wikipédia

filmmuzeum_terem

regi_csokisdobozok

regi_kassza_01

regi_targyak

csokigyar_kep

Ez nem egy klasszikus múzeum.

Nincsenek a falon feliratok, vagy éppen vitrinek, ahol elzárják a legértékesebb kincset. Helyette mindenkivel megosztják azt,

száraz tények helyett élményként marad meg a kirándulás. Kellemes, családias hangulatban mehettek végig a szobákon, ahol a csokikészítés történelmétől régi édességboltok kirakatán át még egy vetítőterembe is bejuthattok. A vezetés vége felé jön a legizgalmasabb rész – mindenki elkészítheti a saját csokiremekét, amit aztán nagyon szép dobozban haza is vihet. A felnőtt csoportokra is gondoltak, a csokimámor helyett bódító alkoholos túrát is választhattok. Konkrétan pálinkakóstolásról van szó, amivel a múzeumhoz tartozó pincében szolgálnak az érdeklődőknek.

A hely egyedülálló a maga nemében, de a múzeumok között is, ez az a hely, amit teljes szívvel tudunk ajánlani családi programként, vagy éppen osztálykirándulásként, mert itt garantált a kikapcsolódás és a felhőtlen szórakozás.

pince_03

palinka

Csokoládé túrák a Csokoládé Múzeumban

Praliné program

Gyerekjegy (12 éves korig) 2490 Ft

Felnőttjegy 2.690 Ft

Fejedelmi program

Gyerek jegy (12 éves korig) 3.690 Ft

Felnőttjegy 3.990 Ft

Cím: 1162 Budapest, Bekecs u. 22.

Telefon hétfőtől péntekig 8:00 és 16:30 között: 06/1-401-5000, 401-5006, 401-5020 valamint: 30/822-1881

Az egyéni és csoportos látogatást is előre be kell jelenteni, időpontot kell egyeztetnetek. A meghirdetett programok, túrák részletes időpontjait a Múzeum honlapján találjátok.

Ha szívesen elmennél a Csokoládé Múzeumba, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk